Çarkıfelek Tatlısı

Çarkıfelek Tatlısı

Geleneksel Türk Mutfağında Tatlılar
; Türk mutfağı tatlılar açısından çok zengin bir dünya mutfağıdır. Türk tatlıları çok geniş bir çeşitlilik gösterirler. Baklava, kadayıf, lokma gibi hamurlu tatlılar...

Geleneksel Türk Mutfağında Tatlılar
;
Türk mutfağı tatlılar açısından çok zengin bir dünya mutfağıdır. Türk tatlıları çok geniş bir çeşitlilik gösterirler. Baklava, kadayıf, lokma gibi hamurlu tatlılar, muhallebi, keşkül, kazandibi gibi sütlü tatlılar, hoşaf ve kompostolar, revani, helva, aşure ve Kabak Tatlısı gibi tatlılar geniş bir yelpazeye sahiptirler.
 
Geleneksel Türk Mutfağında Tatlı Çeşitleri:

Baklava, Tel kadayıf, Künefe, Ekmek kadayıfı, Tulumba tatlısı, Pekmez Helvası, Peynir Helvası, İrmik Helvası, Gaziler Helvası, Kağıt Helvası, Un helvası, Güllaç, Lokma, Pişmaniye, Kemal Paşa Tatlısı, Gebol, Sütlaç, Şekerpare, Aşure, Keşkül, Muhallebi, Kazandibi, Tavuk Göğsü, Sultan Tatlısı, Kabak Tatlısı, Armut Tatlısı'
 
Ayva Tatlısı, Baba Tatlısı, Hoşmerim, Kalbura Bastı, Kayısı Dolması, Kaymaklı Elmasiye, Kar Helvası, Bici bici, Elma Kompostosu, Kayısı Hoşafı, Erik Hoşafı, Nevzine, Portakal Peltesi, Sarığı Burma, Revani, Vişne Hoşafı, Zerde, İncir Dolması, Lokum, Akide şekeri, Badem ezmesi, Şam tatlısı, Şıllık, Şöbiyet, Bülbül yuvası, Dilber dudağı
 
Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk mutfağında nefis yemekleri ile bilinen örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM’ in kaleminden özel bir tarif olan “Çarkıfelek Tatlısı Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarımızı dikkate alarak mutfak sanatlarında geleceğin Türk şeflerine Aşçılık Eğitimlerinde ön planda tutarak yöresel mutfaklarımız ve yöresel yemeklerimiz hakkındaki akademik çalışmaları ile de bilinen ünlü Şef Yılmaz Seçim’e;
 
Geleneksel Türk Mutfak Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden;
Çarkıfelek Tatlısı;
 
Çarkıfelek Tatlısı Kullanılacak Malzemeler;
*     1 çay bardağı Ayçiçek yağı 
*     1 çay bardağı süt
*     2 yumurta 
*     1 paket kabartma tozu
*     3 yemek kaşığı kaka 
*     20 gr yaş maya 
*     Un
 
Çarkıfelek Tatlısı Şerbeti için;
*     6 su bardağı su 
*     5 su bardağı toz şeker 
*     1 dilim limon
 
Çarkıfelek Tatlısı İşlem Basamakları;
-Şerbet için; su, toz şeker ve bir dilim limonu tencerede kaynatın. 
-Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5-6 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
-Hamur için iki çukur kap alarak birine yarım su bardağı un, süt, Ayçiçek yağı, yumurta, maya ve kabartma tozunu alıp iyice karıştırın. 
-Yoğurduğunuz hamurun yarısını başka bir kaba alarak birinin içine kakao, diğerinin içine un ilave ederek iki ayrı hamur hazırlayın.
-Hamurları merdane ile ayrı ayrı açıp üst üste yerleştirin ve yuvarlayarak silindir şekli verin.
-Bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin.
-Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Piştikten sonra sıcağıyla ocaktan çıkarıp şerbetin içerisine atın
-Şerbetini çekinde süzüp servis tabağına alın. Soğuyunca üzerine top Antep fıstığı atabilirsiniz.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler