Çalışmalarımızda Anadolu Mutfak Kültüründen İlham Alıyoruz...

Çalışmalarımızda Anadolu Mutfak Kültüründen İlham Alıyoruz...

Aşçılık, göç, yerel mutfak kültürü, modern teknik sunumları ve koku üzerine çalışan şef Umut Karakuş ve ortağı Fırat Gürcüoğlu...

Çalışmalarımızda Anadolu Mutfak Kültüründen İlham Alıyoruz 
 
Mutfakta prestij ve mükemmelliğin simgesi Le Cordon Bleu’nun ünlü mezun şefleri ve sektörün kanaat önderleri, 2020 gastronomi trendlerini, 125’inci yılın ışığında ve ‘Kesişimler’ teması altında buluşturdu. Fransız Sarayı’nda yapılan ‘4’üncü Gastronomi Trendleri’ toplantısında gastronominin multi disipliner yönü ve kültürleri birleştirme gücü anlatıldı.
 
2012 yılında Özyeğin Üniversitesi’nin çatısı altında açılan Le Cordon Bleu-İstanbul’un düzenlediği toplantıda; 
 
Gastronominin sadece yemekten ibaret olmadığının altı çizilirken, tarım, coğrafya ve sanatı barındıran bir sektör olduğu vurgulandı. Le Cordon Bleu mezunu ünlü şeflerin ve gastronomi alanında uzmanların katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Özyeğin Üniversitesi Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, “Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin kesişim noktası olan Le Cordon Bleu’nün bu yıl 125’inci yılını kutluyoruz. 
 
Bu vesileyle bu yılki ‘Gastronomi Trendleri’ buluşmamızda, gastronominin multi disipliner yaklaşımıyla dünyanın farklı ülkelerinde eğitimlerini tamamlamış mezunlarımızın kendi yolculuklarında ne gibi kesişimler deneyimlediğinin paylaşmalarını istedik. Çünkü inanıyoruz ki değişen/gelişen dünyada kültürel, coğrafi ve etnik unsurların etkileşimi yanı sıra tarım, antropoloji, sanat ya da teknoloji gibi bir çok farklı alanlarla işbirliği içinde olmak ve bu minvalde ilerlemek önümüzdeki yılları etkileyecek bir ana akım olacak” dedi.
 
“Le Cordon Bleu ve Özyeğin Üniversitesi’ni tebrik ediyorum”
 
Toplantıya ev sahipliği yapan Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Bertrand Buchwalter ise Fransa Sarayı’nda, Gastronomi Trendleri Buluşması vesilesiyle, konuklarını ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bugün, konumuz ‘Gastronomi 2020 Trendleri ve Kesişimler’. Etimolojik olarak baktığımızda, Gastronomi, kelime olarak içinde kesişimleri barındırıyor. Fransa Başkonsolosluğu olarak gastronomiye verdiğimiz önemi ve bu çerçevede düzenlediğimiz etkinlikleri duymuşsunuzdur. 
 
Goût de France bunlardan biri. Geçtiğimiz yıl Türkiye’den 50’den fazla restoran katılım sağladı ve dünya çapında yedinci olduk. Bu yıl, daha fazla restoranın katılımıyla, Türkiye’yi, Goût de France sıralamasında, dünya birincisi yapmayı amaçlıyoruz. Le Cordon Bleu ve Özyeğin Üniversitesi’ni, huzurlarınızda, yaptıkları çalışmalar ve sundukları eğitimler için tebrik etmek istiyorum. Le Cordon Bleu, bu yıl, 125’inci yılını kutluyor ve yılın ilk etkinliğinin Fransa Sarayı’nda yapılmasından dolayı mutluyum.”
 
‘Copoazu’ ile yapılan çikolata ilgi gördü
 
Toplantı için Venezuela’dan İstanbul’a gelen ünlü Pasta Şefi Maria Evans Amazon’da kakao yerine kullanılan endemik bitki ‘copoazu’ ile yaptığı petit-four’larla büyük beğeni aldı. Le Cordon Bleu İstanbul Yönetici Eğitmen Şef Erich Ruppen, yenilik arayışındaki şeflerin kendilerini diğerlerinden ayıracak şeylerin peşinde olduklarını söyledi. Sosyoloji eğitiminden sonra Le Cordon Bleu Fransa mezunu olan ve devamında yoğun olarak yerel ürün ve Anadolu mutfak kültüründen ilhamlar alan şef Aylin Yazıcıoğlu, kendi mutfağının tam bir kesişim hikayesi olduğunu anlattı.
 
Aşçılık, göç, yerel mutfak kültürü, modern teknik sunumları ve koku üzerine çalışan şef Umut Karakuş ve ortağı şef Fırat Gürcüoğlu da tasarımın göbeğinde mutfağın olduğunu belirttiler. Karakuş, “İyi bir gözlemci iseniz kesişimleri iyi anlarsınız ve bu kesişimler hayatınıza yeni kapılar açabilir” dedi. 
 
Rakılı çikolata üretimiyle Dünya Çikolata Ustaları yarışmasında ‘çikolata, çikolatalı pasta ve gösteri çikolatası kategorilerinde’ birincilik alan Gamze Baş, çikolatanın kendisi için bir büyü olduğunu belirtti. Gıda mühendisi, televizyon programcısı, gezi yazarı Ebru Erke gastronominin medya ile kesişiminden bahsederken, İtalyan şef Francesca Rosa, kesişimin kendisi için Türkiye’deki kadın hikayelerini yemekle anlattığını söyledi.
 
Gastronometro’dan Elif Günay ürün ve strateji geliştirme, genç girişimci Ece Cankat ise şarap eşleşmesi ve yemek üzerine konuştu.
 
Art Café’nin sahibi Mimar Şeyda Tomruk pasta üretimi ve kesişim üzerine konuşurken, blogger, Blondie Şef İzem Armağan, sektörde konum değiştirip yaratıcı kısma geçmesinin öyküsünü anlattı. Öte yandan, 4. Gastronomi Trendleri Buluşması’nın moderatörü Semen Öner ise kesişimin hayatımızın her alanında mutlaka yaşandığını ve mutfak işinin fizik, kimya, matematik gibi alanlarda bilimle kesiştiğini söyledi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler