Buğday Risottolu Kuzu Pirzola

Buğday Risottolu Kuzu Pirzola

Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk mutfağında nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM’ in kaleminden özel bir tarif olan “Buğday Risottolu Kuzu Pirzola Tarifini..

Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk mutfağında nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM’ in kaleminden özel bir tarif olan “Buğday Risottolu Kuzu Pirzola Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarımızı dikkate alarak mutfak sanatlarında geleceğin Türk şeflerine Aşçılık Eğitimlerinde ön planda tutarak yöresel mutfaklarımız ve yöresel yemeklerimiz hakkındaki akademik çalışmaları ile de bilinen ünlü Şef Yılmaz Seçim’e;
 
Geleneksel Türk Mutfak Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden;
Buğday Risottolu Kuzu Pirzola
 
Buğday Risottolu Kuzu Pirzola Malzemeler

*     200 Gr Kuzu Pirzola

*     200 Gr Buğday (Aşurelik)

*     150 Gr Permasan Peyniri

*     100 Gr Tereyağ

*     1 Adet Elma

 
Buğday Risottolu Kuzu Pirzola Sos İçin;

*     150 Gr Ketçap

*     50 Gr Acı Sos

*     25 Gr Limon

*     10 Gr Tuz

*     10 Gr Şeker

*     5 Gr Sirke

 
Buğday Risottolu Kuzu Pirzola İşlem Basamakları

-Önceden ıslatılan buğdayları yumuşayıncaya kadar kaynatın ve çektirin.

-Pirzolalar ızgarada mühürleyin ve 180 C de 5 dk fırında pişirin.

-Çektirilen buğdayların bir çırpma teli yardımıyla permasan ve tereyağı ile güzelce kıvam elde edin.

-Bir kabın içerisinde gıda boyası ve su ile renklendirdiğimiz elmaları 100 C de 2 saat kurutulur.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler