Meşhur Konya Mutfağından Bamya Çorbası Tarifi
...

Meşhur Konya Mutfağından Bamya Çorbası Tarifi
...

Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM’ in kaleminden özel bir tarif...

Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM’ in kaleminden özel bir tarif olan “Bamya Çorbası Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Osmanlı saray mutfağında ve yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen ünlü Şef Yılmaz Seçim’e mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Konya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden “Bamya Çorbası” sadece gündelik bir çorba değil aynı zamanda her düğün yemeğinin en önemli çeşididir. Konya düğün yemeklerinde tatlıdan sonra içilir ve bu sayede tatlının keskin tadı giderilir. Konya’dan ziyade en güzel ve lezzetli bamya Amasya’da yetişmesine yetişir ama en güzel bamya çorbası Konya da yapılır. 
 
Bamya çorbası için birkaç önemli nokta söylemek gerekirse bamyanın tüylerini bez arasında ovarak iyice gidermeli ve limonlu suda yumuşayana kadar haşlamalısınız. Düğün pilavlarında ise odun ateşinde büyük kazanlarda yapılarak bir gece dinlendirilip tüketilmektedir. 
 
Odun ateşinde yapılan Bamya çorbasına derman yetmez der Konyalılar, en güzeli de Bamya çorbası öyle sıcaktır ki yerken ağzınızı yakabilir. Konyalı olmayanlar aman dikkat!!! Konyayaı ziyaret edenler Konya düğün pilavı ve tabi Konya’nın ünlü bamya çorbasını mutlaka tatmalısınız. Afiyet olsun. 

 
Şeflerin Özel Tariflerinden;
Meşhur Konya Mutfağından Bamya Çorbası Tarifi

Bamya Çorbası Tarifi İçin Kullanılacak Malzemeler
 

*     100 G Kuru Çiçek Bamya 
*     200 G Kuzu Eti

*     1 Adet Soğan 
*     1 Yk Domates Salçası

*     1 Yk Biber Salçası 
*     1 Yk Tereyağı

*     Sıvı Yağ 
*     Tuz

*     2 Adet Limon 

 
Bamya Çorbası Tarifi İçin İşlem Basamakları

 
Bamyaların tüylerinin dökülmesi için kalburda elle ovun. 
Limonlu suda yıkayın. 
Birkaç limon dilimi eklediğiniz kaynar suda haşlayıp iplerini çıkarın.
Soğanı toplu iğne başı, eti kuşbaşı doğrayın. 
Tencereye sıvı yağı (kuyruk yağı ib.) koyarak önce eti kavurun. 
 
Ardından soğanı da ekleyip kavurmaya devam edin. 
Salçaları da etlerin üzerine alın. 
Suyunu koyun ve tuz ekleyip kapağını kapatın ve kaynatın.
-Su kaynayınca limonun suyunu ekleyin. 
Bamyayı ilave edip karıştırmadan pişirin. 
Çorbanın yoğunluğuna göre su ekleyebilirsiniz.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Çorba tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler