Aşçılık Öğrencileri Mutfak Sanatlarında Başarı Vaad Ediyor...

Aşçılık Öğrencileri Mutfak Sanatlarında Başarı Vaad Ediyor...

Aşçılık Liseleri ve Aşçılık Eğitiminde Aşçılık programı ile Aşçılık Okullarından Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğretim görevlileri Melih...

Aşçılık Öğrencileri Mutfak Sanatlarında Başarı Vaad Ediyor...
 
Kapadokya Üniversitesi, Antalya'da düzenlenen I. Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali'nden 16 madalya ile döndü.
 
Ulusal Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası, Aşçılık Üniversiteleri, İstanbul Gastronomi Festivali, Alanya Altın Kepçe Yemek Yarışmaları ve Kapadokya Yemek Yarışması gibi bugüne kadar düzenlenen Osmanlı ve Türk Mutfağı, Geleneksel Türk Mutfağı, Yöresel Mutfaklar gibi alanlarda birçok yarışmada ve festivalde 50'den fazla madalya kazanarak gastronomi alanında başarılarıyla anılan Kapadokya Üniversitesi, geleneğini bu yıl da devam ettirdi.
 
Kapadokya Üniversitesinin Uçhisar Sanat Yerleşkesinde eğitim gören Aşçılık programı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları "MYO" bölümü öğrencileri, 21-24 Kasım 2019 tarihlerinde Antalya EXPO Fuar Merkezi'nde 25'ten fazla ülkenin, 4 bin katılımcının yer aldığı "I. Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali" kapsamında düzenlenen Yöresel Yemekler, Osmanlı Saray Mutfağı gibi yarışmalara katılarak, 7 kategoride 3 Altın, 4 Gümüş ve 9 Bronz olmak üzere toplam 16 madalya kazandılar.
 
Festivale, Aşçılık Liseleri ve Aşçılık Eğitiminde Aşçılık programı ile Aşçılık Okullarından Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğretim görevlileri Melih İçigen ve Dorukan Boyacı önderliğinde katılan Alkım Can Aşşık, Ata Toprak Tan, Atakan Özen, Ayberk Girişit, Furkan Gözelce, Hazal Gök ve Ümit Can Demi'den oluşan öğrenci ekibi tatlı, makarna ve ana yemek kategorilerinde altın madalya, pizza ve yılın en iyi üniversitesi kategorisinde gümüş, balık tabağı, yılın altın şefi ve kapalı kutu kategorilerinden ise bronz madalya alarak Nevşehir'e döndü.
 
Kapadokya Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler ise kazanmış oldukları madalyalardan dolayı son derece mutlu olduklarını ifade ederken hedeflerinin Türkiye'nin en iyi şefleri olmak olduğunu söylediler.
 
GastroAntalya'dan Anadolu Mutfağı ile de ilgili madalyalar ile dönen öğrenciler Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar'ı ziyaret ederek madalya kazandıkları yemek ve tatlılardan ikram etti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler