Kat Hizmetleri Çalışanlarının Yüzde 95’i İşsiz...

Kat Hizmetleri Çalışanlarının Yüzde 95’i İşsiz...

Housekeeping'de çalışan emekçilerin de yüzde 95’i işsizler ordusuna dahil oluyor. Bu durum hem turizm sektörüne zarar veriyor, hem de nice ocaklar söndürüyor...

Kat Hizmetleri Çalışanlarının Yüzde 95’i İşsiz... 
TAH - Sadi GÜR
 
Alanya’da sezonda çalışan 100 bin turizm işçisinin yüzde 90’ı, yani 90 bininin kışın işsiz kaldığını söyleyen HOTED Başdanışmanı Halit Yeni "Turizm emekçileri için çare bulunmalı. Kışın aç kalıyorlar" dedi.
 
'Alanya 90 bin emekçi işsiz'
HOTEL Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyon Derneği (HOTED) Başdanışmanı Halit Hakan Yeni, yaptığı açıklamada Alanya’da yaklaşık 100 bin turizm emekçisi olduğunu ve kış sezonunda emekçilerin yüzde 90’ının işsiz kaldığını kaydetti. 
 
Başkan Yeni, “Alanya’da 100 bin civarında turizm çalışanı var ve idari kadronun altında çalışan, vasıfsız sayılan emekçilerin neredeyse tamamı, yani yüzde 90’ı hatta 95’i kışın işsiz kalıyor. Bu emekçilerin yaklaşık 30 bini housekeeping çalışanı olarak görev yapıyor. 
 
Housekeeping'de çalışan  emekçilerin de yüzde 95’i işsizler ordusuna dahil oluyor. Bu durum hem turizm sektörüne zarar veriyor, hem de nice ocaklar söndürüyor. Sürdürülebilir bir istihdamdan bahsetmek mümkün olmadığı için kalifiye elemanlar sektörden kopuyor. Bu da turizmi kalitesizleştiriyor. İnsanlar turizmi tercih edilebilir bir sektör olarak görmüyor. Bu da bizleri çok üzüyor” dedi. 
 
‘Zorda Kalan Turizm Emekçileri Bunalıma Giriyor’
Turizmin 12 aya yayılmasının tek kurtuluş olarak gözüktüğünü söyleyen Yeni, "Eskiden yazın 6 ay çalışan turizm emekçisi, kışın 6 ay işsiz kalsa da yazın kazandığıyla geçinebiliyordu. Artık günümüz ekonomik şartlarında bu mümkün değil. Ardı ardına gelen zamlar, turizm emekçilerinin yaz boyunca kazandığı paranın üstüne çıkıyor. Enflasyonun altında maaşlar eriyor. İnsanlar bunalıma giriyorlar. Alanyamızda da bunun örnekleri var. 
 
Kimisi eşinden ayrılıyor, kimisi şehri terk ediyor. Birçok ailenin ekonomik krize bağlı olarak çocuklarına bakamaz duruma geldiklerini, eşlerin boşandıklarını biliyorum. Bu süreçte tek dileğimiz son günlerde ülkemizde yaşanan çok üzücü toplu intihar vakalarının bizlere sıçramaması. Bunu söylemek bile beni ürkütüyor. Umarım bizler yaşamayız" şeklinde konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler