Böbrek Kavurma Tarifi

Böbrek Kavurma Tarifi

Osmanlı ve Türk Mutfağı ve Geleneksel Türk Mutfağında Hem besleyici hem lezzetli böbrek kavurma… nefis ve lezzetli sakatat yemeği tarifini denedikten sonra asla vazgeçeme...

Osmanlı ve Türk Mutfağı ve Geleneksel Türk Mutfağında Hem besleyici hem lezzetli böbrek kavurma… nefis ve lezzetli sakatat yemeği tarifini denedikten sonra asla vazgeçemeyeceğiniz bayram yemekleri ve Yöresel Yemeklerimizden böbrek kavurma tarifi...
 
Böbrek Kavurma Tarifi
Böbrek Kavurma Kullanılan Malzemeler
 
*     8 adet kuzu Böbrek
*     2 adet soğan
*     3 çorba kaşığı zeytinyağı
*     1 adet kırmızı biber
*     1 adet sivri biber
*     Kekik, 
*     kimyon, 
*     pulbiber, 
*     tuz
 
Böbrek Kavurma Yapılış Tarifi
Kuzu Böbreklerini küçük küpler halinde doğrayın. 
Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip 10 dakika bekletin. 
Süzüp kurulayın. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. 
Üzerine ince kıyılmış biberleri ekleyin. 
Bir-iki dakika sonra yüreği katın. 
10 dakika karıştırarak kavurun. 
Tuzunu katın. 
Servisten hemen önce üzerine baharatları serpin.
 
Böbrek Kavurma Püf Noktası
Yemeğin pişerken sulanmasını önlemek için mutlaka geniş bir tavada pişirin.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Böbrek Sote Nasıl Yapılır?” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Hangi Sakatat Neye İyi Gelir? Sakatatların faydaları nelerdir?
 
Karaciğerin Faydaları Nelerdir?
Vücudun gün içerisinde ihtiyacı olan A ve B12 vitaminlerinin 2 kat fazla alınmasını saklar. Ancak uzmanlar karaciğerin hafta da bir kez tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.Özellikle kronik hastalığı olan kişilerde bu besinlerin göstereceği etkiler tam olarak bilinmemektedir. 
 
Böbregin Faydaları Nelerdir?
inek ve kuzu böbreklerinde yüklü miktarda selenyum ve oksidatif maddeleri bulunur. Bu maddeler kansere karşı bağışlık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda sinir hücrelerini yenileyerek stres gibi psikolojik sorunların yaşanma riskini azaltır. 
 
Beyın Ve Dilin Faydaları Nelerdir?
Balıkta bulunan omega-3 vitamininin 3 katı inek, kuzu ve keçi gibi hayvanların beyninde bulunur. Bu hayvanların dili de aynı zamanda B12 vitamini bakımından zengindir. Özellikle uzmanlar gelişim çağındaki çocukların ve hamilelerin bu organları tüketmesi gerektiğini belirtiyor. 
 
İşkembe, Dalak Ve Taşlıgın Faydaları Nelerdir?
İşkembe içerdiği yüksek miktarda selenyum sayesinde troid hastalığına karşı vücudu korur. Ancak kalori oranı yüksek olduğundan ayda en fazla iki defa tüketilmesi yeterlidir. B2, B3 ve demir bakımından da zengin olan dalak ve taşlık, hem cilt hem de gözdeki hasara uğramış hücreleri yeniler ve kansızlığı giderir. 
 
Kemik Suyunun Faydaları Nelerdir?
Lif bakımından zengin olan kemik suyu bağırsak ve mide rahatsızlıklarının önüne geçer. Aynı zamanda kemiklerimizi de güçlendirerek kanser hücrelerine karşı korur. 
 
Paça Çorbasının Faydaları Nelerdir?
Uzmanların kemiği kırılmış hastalarına önerdiği doğal tedavi yöntemlerinden biridir. D vitamini sayesinde özellikle kış aylarında yaşanan gribal enfeksiyona karşı vücuda enerji saklar. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler