Yöresel “Tunceli Mutfagından” Şorbik Tarifi

Yöresel “Tunceli Mutfagından” Şorbik Tarifi

Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM’ in kaleminden özel bir tarif..

Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM’ in kaleminden özel bir tarif olan “Yöresel Tunceli Mutfagıdan Şorbik Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen ünlü “Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM”e mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Şeflerin Özel Tariflerinden;
Yöresel “Tunceli Mutfagından” Şorbik Tarifi  “Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM”
 
Yöresel “Tunceli Mutfagından” Şorbik Kullanılacak Malzemeler
 
*     4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 
*     200 Gram Kuzu Kuşbaşı Eti
*     1 Adet Soğan 
*     1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
*     1 Su Bardağı Süt 
*     1 Tatlı Kaşığı Tuz 
*     1 Çay Kaşığı Karabiber
*     1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
*     Aldığı Kadar Su
 
Yöresel “Tunceli Mutfagından” Şorbik Hazırlanış Tarifi
Bir tencerede yağ ile birlikte etleri kavurun.
Soğanları da üzerine ekleyin ve pembeleşinceye kadar et ile beraber kavurun. 
Kavrulan etlere nohut, tuz ve baharatları ekledikten sonra etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve orta ateşte pişirin.
Sütü de ekleyip karıştırın ve kısık ateşte kaynayana kadar pişirin. 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler