Türk Aşçısı

Türk Aşçısı

Afiyet Bal Şeker Olsun Efendim. Yine Bekleriz ve güzelim insanımız mide rahatlığı, gönül huzuru ile birbirini kutsamış olur. Sofranız Anadolu gönlü..

Türk Aşçısı 
TAH-Sadi GÜR 
 
Merhaba Türk mutfağı severler bugünkü yazımı Anadolu'da sıkça duyduğumuz eline sağlık çok güzel olmuş ustam sözü üzerine yazmak, güzelim dilimizin insan ruhuna hitabını kısaca anlatmak ve ustaların bu söze verdikleri iş ve dil hünerini göstermeleri üzerine konumuz.
 
Sanırım bizim Türk insanı haricinde emek veren insana güzel ve aynı sözcüklerle memnuniyet ifade eden pek yok varsada biz kadar yaygın değildir.
 
Yemeği yiyen müşteri masa toplanırken öncelikle garsona teşekkür edip sağol delikanlı, veya sağol aslanım gibi ruhu okşayıcı iltifatlar sıralar. Daha sonra ise usta veya patron kimse "Ellerinize sağlık çok güzel olmuş" der bahşişi bırakır.
 
Usta cevaben dil tatlısı ikram eder...
Afiyet Bal Şeker Olsun Efendim. Yine Bekleriz ve güzelim insanımız mide rahatlığı, gönül huzuru ile birbirini kutsamış olur. Sofranız Anadolu, gönlünüz dünya kadar geniş olsun Hayırlı İşler Ustalarım...
 
"Hüseyin Küçük"


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler