Spagetti Carbonara Tarifi

Spagetti Carbonara Tarifi

Makarna nedir? Makarnanın tarihi? Makarna nasıl pişirililir? Makarnanın Hikayesini biliyormu sunuz? Pratik makarna tarifleri nelerdir? Makarna nasıl hazır..

Spagetti Carbonara Tarifi
Spagetti Carbonara Kullanılan Malzemeler
 
*     1 Paket Spagetti
*     250 Gram Dana Bacon Veya Dana Pançeta
*     2 Adet Yumurta
*     100-150 Gram Rendelenmiş Parmesan
*     4-5 Diş Sarmısa
*     3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
*     Tuz, 
*     Karabiber
 
Spagetti Carbonara Servis İçin :
*     2-3 Çorba Kaşığı Toz Parmesan
*     8-10 Yaprak Fesleğen
 
Spagetti Carbonara Yapılış Tarifi
Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve bıçağın sırtı ile hafifçe ezdiğiniz sarmısakları ekleyerek renkleri hafifçe sararana kadar pişirin.
Sarmısakları tavadan alarak küp doğradığınız dana bacon veya pançetayı ekleyin ve pişene kadar karıştırın.
Ocaktan alıp makarna pişene kadar sıcak tutun.
Derin bir kapta yumurtaları iyice çırptıktan sonra rendelenmiş parmesan ve karabiber ile karıştırın.
Derin bir tencerede bol su kaynatın ve kaynayan suya tuz ilave ettikten sonra makarnayı ekleyin.
Paketin üzerinde yazan süre kadar haşlayıp süzün.
Makarnayı süzer süzmez yumurta karışımına ekleyin ve sosla iyice karıştırın.
Dana Bacon karışımını ilave edin.
Parmesan ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Spagetti Carbonara Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Makarna nedir? Makarnanın tarihi? Makarna nasıl pişirililir? Makarnanın Hikayesini biliyormusunuz? Pratik makarna tarifleri nelerdir? Makarna nasıl hazırlanır? Lezzetli makarna tarifleri nelerdir?
 
Makarnanın Besin Değerleri

Makarnanın besin değerlerini incelediğimizde, içerisinde insan vücudu için çok önemli olan A, B1, B2 vitaminlerinin bulunduğunu, demir içerdiğini, kalsiyum, fosfor, potasyum ve proteinler açısından zengin olduğunu görürüz. Örneğin 100 gram peynir soslu makarnanın protein değeri 16,10 gram iken 100 gram etin protein değeri 16,30 gramdır. Ayrıca makarnada kolesterol 0'dır.
Makarna saf durum buğdayından elde edilen irmikten üretilmektedir. Makarna, karbonhidratlar grubunda yer aldığından metabolizmada çok çabuk parçalanır, ve hemen enerjiye dönüşür. Bu nedenle makarnanın sindirimi çok kolaydır. Acil enerjiye ihtiyaç duyan sporcular, sanatçılar kısaca fiziksel güç gerektiren işlerle uğraşanlar yemek olarak makarnayı tercih ederler.

 
Makarnanın Diğer Özellikleri

Makarnanın gıda maddesi olarak daha birçok özelliği vardır. Bunlar arasında, besleyiciliği, doyuruculuğu, lezzetli oluşu, tek yemek olarak yenebilmesi, pişirme kolaylığı, çeşitliliği, vitamin ve mineraller bakımından zenginliği, ucuzluğu ve uzun süre dayanabilirliği sayabiliriz. Öte yandan yapılan araştırmalar makarna kullanımının yoğun olduğu ülkelerde mide ve bağırsak kanserine daha az rastlandığını ortaya koymuştur.

 
ANTEP MUTFAĞIMakarna hafif bir yemek midir yoksa ana yemek midir?

Bir tabak dolusu makarna ana ve mükellef bir yemek sayılabilir. Ancak genellikle sebze, et, balık, peynir gibi malzemelerle hazırlanmış soslar ile servis edilir. Böylece dengeli beslenme sağlanmaktadır. Ana karbonhidratlar makarnadan protein, yağ, lifler, mineral ve tuzlar diğer besinlerden alınır. Makarna eğer sade tüketilirse (veya bir miktar domates sosu ile) çok hafif bir gıdadır.

 
Makarna her yaşta tüketilebilir mi?

Makarna tüketmek için herhangi bir yaş grubu özellikle tavsiye edilmemektedir ve tüketim ile ilgili herhangi bir veri bulunmamaktadır. Makarnanın şekline bağlı olarak çok küçük yaşlardan itibaren tüketilebilir.

 
Makarna şişmanlatır mı?

Makarnayı tek başına incelemek yeterli olmayabilir. Makarna her doğru ve dengeli diyette yer alması gereken bir gıdadır. Makarna yüksek oranda karbonhidratlar içermektedir. Bu karbonhidratlar sporcular ve aktif kişiler için gerekli ve yararlıdır. Makarna tüm aile tarafından tüketilen bir yemek olduğu için ne kadar tüketileceğine Beslenme Piramidi’nden de faydalanarak dikkat edilmelidir (Akdeniz Diyeti). Makarna bu piramidin ana besinlerinden biridir ve neredeyse her gün tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
 
ETLİ YEMEKLERBeslenme piramidi nedir?

Beslenme piramidi dengeli beslenmeyi açıklayan bir diyagramdır. Her besin grubu için ayrı bir kat içerir ve ne kadar tüketilmesi gerektiğini piramit içinde gösterir. Aşağıdaki katlar fazla miktarda tüketilmesi gereken besinleri üst katlar ise daha ölçülü tüketilmesi gereken besinleri göstermektedir.
Makarnayı Sağlıklı Beslenme Piramidi’nde aynı grupta bulunan diğer gıda maddeleri ile karşılaştırdığımızda makarnanın bir takım üstünlükleri olduğunu görebiliriz. Örneğin pirince oranla protein, vitamin ve mineral açısından daha zengindir.
 
Yetişkin ve çocuklar için doğru porsiyon büyüklüğü nedir?

Gıda bilimcilerin önerdiği yetişkinler için pişmemiş makarna porsiyonu 80-100 gramdır. Çocuklar için bir ölçü vermek daha güçtür ancak 5-10 yaş arası bir çocuğun porsiyonu 56-60 gram arasında olabilir.

 
Makarnaya karşı alerjim olabilir mi?

Bazı kişilerin glüten içermeyen diyetler yapması gerekebilir. Bu kişilerin buğday ürünlerinden hiç birini (ekmek, kek vb.) tüketmesi doğru değildir. Dünyada bazı firmalar glüten içermeyen makarnalar üretmektedir. Ancak Türkiye’de bu çeşit bir üretim yoktur.

 
Makarnada en ideal pişirme yöntemi nedir?

Makarna pişirmek gayet basittir, fakat biraz dikkat gerektirir. Her şeyden önce tuz, makarna ve su oranları doğru olmalıdır. Oranlar için şu küçük formülü hatırlayabilirsiniz; 10-100-1000 (10’un katları…) yani her 100 gram makarna için 1 litre su ve 10 gram tuz kullanmalısınız.
 
KEBAB TARİFLERİBu oran şu sebeplerle idealdir;
a) Makarna pişerken hareket edebilmek için yeterli yere sahip olmalıdır, bu makarnanın yapışmasını önleyecektir.(100 gram makarna piştikten sonra 200-230 gramlık bir hacim kazanmaktadır.)
b) Makarna tencereye su kaynadıktan sonra atılmalıdır (100 derece). Ancak oda sıcaklığındaki makarna tencereye atıldıktan sonra kaynar suyun sıcaklığını bir miktar düşürmektedir. Bu yüzden ocağı iyice açıp suyun iyice kaynar hale getirilmesi daha uygun olacaktır.
 
Tuz ne zaman ve nasıl ilave edilmelidir?

En doğrusu su kaynar kaynamaz (makarnayı suya atmadan önce) tuzu ilave etmek olacaktır. Şu da bilinen bir gerçek ki tuzlu suyun kaynaması daha uzun bir süre alır. Daha önce de belirttiğimiz gibi 1 litre suya 10 gram tuz ilave edilmesi kafidir. Tuzun, makarna tencereye atılmadan önce suda çözülmesi gereklidir. Böylece makarnaya nüfuz eder. Makarna piştikten ve yıkandıktan sonra artık tuz nüfuz etmez.
 
Doğru makarna pişirme miktarını nasıl tespit edebilirim?

Kişi başı 1 porsiyon makarna miktarı, sade makarna için 80-100 gram, yumurtalı makarna için ise 70-90 gram arası hesaplanmaktadır. makarnanın tartılmasını tavsiye etmektedir. Çünkü avuç dolusu ya da bardak dolusu gibi ölçüler yanıltıcı olmaktadır. Bunun nedeni her makarna şeklinin hacminin farklı olmasından kaynaklanmaktadır.


 
1 paket makarnadan kaç gram (porsiyon) pişmiş makarna elde edebilirim?
500 gramlık kuru makarnadan, ana yemek olarak 5 porsiyon, başka bir ana yemeğin yanında 8 porsiyon pişmiş makarna elde edebilirsiniz.

 
OSMANLI SARAY MUTFAĞIMakarnanın en doğru süzme şekli nedir?

Makarnanın pişip pişmediğini kontrol etmek için tattığınızda, bir noktayı aklınızdan çıkartmayın; makarna süzülürken de, sos ilave edilirken de pişmeye devam etmektedir. Haşlanan makarnayı soğuk suya tutmadan kevgirde süzünüz. Arzunuza göre hazırladığınız sosu ilave ediniz ve hemen servis yapınız. Bu şekilde pişirilen makarnalarda gözenekler acık olacağından sos ile daha güzel bütünleşecektir.
 

Pişirilen makarnalar makarna salatası yapımı için kullanılacaksa pişme prosesini durdurmak ve gözeneklerin kapanması için haşlanmış makarnaları bir miktar soğuk sudan geçiriniz. Böylece haşlanan makarnalar pişmeye (makarna sıcak kaldığı sürece pişmeye, yumuşamaya devam etmektedir) devam etmeyecektir, diri kalacaktır.


 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler