Yöresel mutfaklarımızdan Çükündür Yemeği nasıl yapılır?

Yöresel mutfaklarımızdan Çükündür Yemeği nasıl yapılır?

Yöresel mutfaklarımızda ve Osmanlı ve Türk Mutfağında bir çok yemek ismi şaşırtıcı ve..

Yöresel mutfaklarımızda ve Osmanlı ve Türk Mutfağında bir çok yemek ismi şaşırtıcı ve enteresandır. Bu lezzetli ve nefis yemeklerin Her birinin mutlaka ayrı  ayrı yemek hikayeleri vardır. Bu gün İlginç Yemek İsimlerini ve tariflerini Türk Aşçı Haberleri olarak ilginç yemek isimlerinden Çükündür Yemeğini sizlerin sofralarına taşımak ve  sizlerle paylaşmak istedik.
 
Geleneksel Türk Mutfağında İsimleri tuhaf ama hepsi gerçek ve hepsi lezzetli yemekler. İşte Anadolu mutfağından tadıyla olduğu kadar ismiyle de hafızalara kazınacak yemekler. Çükündür Yemeği nasıl yapılır? Çükündür Yemeği nereye ait bir yemektir? Çükündür Yemeği tarifini biliyormusunuz? Çükündür Yemeği tarifinde kullanılan malzemeler nelerdir?  
 
Çükündür Yemeği Tarifi
Çükündür Yemeği Kullanılan Malzemeler
 
*     2 Adet Şeker Pancarı (Çükündür)
*     Adet Soğan
*     2-3 Adet Sarımsak
*     1 Çay Bardağı Su
*     Sıvı Yağ
*     Tuz
 
BALIK YEMEKLERİÇükündür Yemeği Yapılış Tarifi
İlk önce tavaya sıvı yağ alınır. Sonra küp küp doğradığımız soğan ve sarımsaklar tavada sotelenir. 
Bi yandan şeker pancarları sapları ve yaprakları ile birlikte küçük küçük doğranır. 
Soğanlar kavrulunca tavaya bırakılır. 
Hepsi birlikte yağda kavrulur. 
Şeker pancarları yumuşayınca içine tuzu eklenir ve altı kapatılır.
 
Pancar suyunun faydaları 
Pancar suyu içerisinde bulunan A vitamini, C vitamini, B6 vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini ve betalainler denilen antioksidanlar açısından oldukça zengindir.  Böyle olunca pancar suyunun sağlık açısından sayısız faydası bulunmaktadır.   Pancar suyunun içerdiği diğer besin maddeleri sodyum, kalsiyum, sülfür, klor, bakır, iyot, doğal şeker, bioflavonoidler ve potasyumdur. Ayrıca diyet lifi, karbonhidrat, niasin, folik asit, biotin ve magnezyum için de iyi bir kaynaktır.
 
Pancar suyunda Zengin demir içeriği

Pancar suyunun kanı soğutucu etkisi bulunmaktadır. Zengin demir içeriği sayesinde de kan yapıcı etkisi mevcuttur. Kanı soğutma etkisi gösteren pancar suyunun, damarları temizlediği ve kanı temizleyici etkisi olduğu bilinmektedir.
 
Pancar suyu En doğal detoks suyu
Zengin antioksidan içeriğine sahip olan pancar suyunun, vücuttaki toksinleri attığı bilinmektedir. Bu nedenle pancar suyu en dğal detoks suyu olarak tercih edilmektedir.
 
Pancar suyu Tümörleri yok ediyor

Pan car suyu içerisinde bulunan betasiyan maddesinin tümör gelişimini engellediği bilinmektedir.   Pancar suyunun tüm kanser hücreleri üzerinde tedavici edici özelliği bulunuyor.
 

OSMANLI SARAY MUTFAĞI

Pancar suyu Doğumdaki kusurları yok ediyor

Hamilelikten sonra düzenli olarak tüketilen pancar suyunun tüm doğum kusurlarını yavaş yavaş iyileştirdiği belirtiliyor.
Pancar suyu Kabızlığı gideriyor 

Sindirime yardımcı olan pancar suyunun kabızlığı hızlı bir şekilde azalttığı biliniyor. İçeriğindeki zengin lif yapısı sayesinde hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.
 
Pancar suyu Kemik erimesini önlüyor 

Pancar suyu,  kemikleri güçlendirerek osteoporoz yani kemik erimesine yakalanmayı önler.
 
Pancar suyu Karaciğeri temizleme özelliği 

Karaciğer temizlemeye özelliği bulunan pancar suyunu özellikle sigara içenlerin her gün bir bardak tüketmesi gerekiyormuş.
 
Pancar suyu Saçların dökülmesini önlüyor

Saç dökülmesi potasyum  ve çinko eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Vücuttaki potasyum eksikliği saç dökülmesini tetikler. Pancar suyu, iyi bir potasyum kaynağı olduğu için saç dökülmesini önler. Ayrıca saçların çabuk uzamasına da yardım eder.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Hazırlamış Olduğumuz Bu Tarifi Denediğinizde Yorumlar Bölümünde Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşırsanız Çok Seviniriz.
 
 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler