Dünyaca Ünlü Şeflerden Mutfak Sırları

Dünyaca Ünlü Şeflerden Mutfak Sırları

Yemek pişirmek gerçek bir emek işi. Bu yüzden de yemek yapma yeteneği birtakım kuralları da beraberinde getirir. Her şefin...

Dünyaca Ünlü Şeflerden Mutfak Sırları 
Yemek pişirirken yardım alacağınız bir şeften daha iyi ne olabilir ki? Belki de çok zorlandığınız o tarifin aslında çok daha basit bir yolu olabilir. İşte şeflerden yemek pişirenlere tavsiyeler:
 
Yemek pişirmek gerçek bir emek işi. Bu yüzden de yemek yapma yeteneği birtakım kuralları da beraberinde getirir. Her şefin kendine özgü kuralları olabilir, ama yemek pişirirken bu yöntemleri kullanmak işinize yarayabilir;
 
* Kırmızı biberleri çok seviyorsunuz ama fazla acı olmasına da dayanamıyor musunuz? Biberin içindeki tohumları çıkartın ve soğuk su ile yıkayın. Bu şekilde biberlerin acısı azalırken biberler tadından hiçbir şeyi kaybetmeyecek
 
* Yağda kızartmadan da çıtır çıtır patatesler yapmanız mümkün.  Bunun için patatesleri doğradıktan sonra biraz una bulayın ve bu şekilde fırına atın.
 
* Diyetteyseniz ve her kaloriyi adım adım sayıyorsanız ama tatlıdan da uzak kalamıyorsanız, tatlı yaparken içindeki krema yerine 3/4 çırpılmış yumurta kullanmayı deneyin. 
 
* Sebzeleri soğuk suya mı yoksa kaynayan suya mı atmanız gerektiğine bir türlü emin olamıyorsanız şunu hatırlayın; yer altında büyüyen sebzeler soğuk su ister, ama toprakta büyüyen sebzeler için sıca su kullanmalısınız. 
 
* Yumurta beyazlarını çırparken kıvamını tutturmak istiyorsanız çırptıktan sonra kasenizi yukarı kaldırın. Eğer yumurta beyazları düşmüyorsa, istediğiniz kıvama geldi demektir. 
 
AŞÇI DERNEK FEDERASYON* Salata yaparken sosunu mutlaka tuzu da ekledikten sonra verin. Yoksa yağ tuzun yayılmasına izin vermeyecektir. 
* Makarnaların birbirine yapışmaması için en önemli ipucu, çok fazla su kullanmak. 100 makarna pişirmek için 1 lt su gerekiyor. 
* Tatlı hamurlar için en önemli şey, hamurun şeker miktarına eşit olması ve yumurtaların da  yağ miktarına eşit olmasıdır.
 
* Haşlanmış patateslerin daha yumuşak ve ağızda dağılır olması için pişerken sularına bir kaşık ucuyla kabartma tozu ve süt eklemelisiniz.
 
* Tavadaki yağın yeteri kadar kızgın olup olmadığını anlamak için tavaya bir tahta kaşık koyun. Eğer tahta kaşığın etrafında kabarcıklar çıkıyorsa, yağ kızmış demektir. 
 
* Soslu bir makarna yapıyorsanız, suyuna yağ katmayın. Aksi takdirde sos tadını makarnaya vermeyecektir. 
 
* Her aşçının kendi yöntemleri vardır fakat tüm aşçıların hemfikir olduğu bir konu var ki o da et pişirirken tavanın çok fazla ısınmış olması…
 
Dünyaca ünlü şefler mutfakta kullandıkları taktiklerle yemeklerinin lezzetini artırıyor. İşte en sevilen şeflerin sırlarından bazıları...
Mutfağa giren herkesin işini kolaylaştıran, yemeklerini daha lezzetli hale getirdiğini düşündüğü birkaç püf noktası mutlaka vardır. Ancak birçoğu Michelin yıldızlı restoranlarda çalışan, en popüler yemek kitapları yazan, damak çatlatan lezzetteki yemekleriyle bilinen dünyaca ünlü şeflerin mutfakta kullandıkları püf noktaları ise her zaman merak konusu olmuştur. 
 
İşte Jamie Oliver’ın hayat kurtaran önerilerinden, Alex Pilas gibi makarnalar hazırlamaya işinize yarayacak püf noktaları…
 
Heston Blumenthal
Yumurta pişirmek basit görünebilir. Ama Heston Blumenthal’a göre lezzetli yumurta pişirmek sanıldığı kadar kolay değil. Dünyaca ünlü şef bunun için yumurtanın benmari usulü pişirilmesi gerektiğini söylüyor. Direkt olarak ateşle temas etmeyen yumurtanın bu sayede daha kıvamlı ve lezzetli olacağına inanıyor.
 
Ludo Lefebvre
Fast food severler için çıtır çıtır patates kızartması vazgeçilmez. Bunun için Ludo Lefebvre’nin sırrı çok basit. Şef, dilimlediği patatesleri tuzlu suda bekletip kurutuyor. Ardından kızartıyor.
 
Alex Pilas
Gerçek İtalyan makarnaları lezzetinde makarnalar yemek istiyorsanız Alex Pilas’ın püf noktalarına kulak verin. Alex Pilas tam pişmemiş, çiğ haldeki makarnaların sosla lezzetlendirilmesini öneriyor.
 
MUTFAK SANATLARI "MYO"Jamie Oliver
Jamie Oliver’ın sırları daha çok hayat kurtaran detaylar. Örneğin; yumurta kırdığınızda kabuğu içine düşüyorsa elinizle almak yerine yumurtanın kabuğuyla almanızı öneriyor. Avokadoyu bir bütün halinde çıkarabilmek için çorba kaşığıyla meyveyi kavrayıp kabuğundan sıyırmanın dağılmasını engelleyeceğini söylüyor. Bıçaklarınızı daha keskin hale getirmek için de bileyeceğiniz alete dikey olarak hareket ettirmeniz gerekiyor.
 
Enrique Olvera
Tam bir hasta çorbası olan tavuk suyu çorbayı Enrique Olvera kök sebzelerle yapmayı öneriyor. Bunun için patates, havuç, kereviz en çok tavsiye ettiği sebzelerden. Olvera tavuk kokusundan kurtulmak için de karabiber ve defne yaprağı gibi baskın kokulara sahip baharatların kullanımını öneriyor.
 
Alice Waters
Alice Waters’ın ise tek bir sırrı var sarımsak. Soslardan yemeklere her şeye sarımsak ilave eden Alice Waters bu aromayı çok seviyor.
 
Jamie Kimm
Jamie Kimm’de tek bir malzemeyle yemeklerini kurtaranlardan. O da tuz. Kulağa çok basit gelebilir ama doğru tuz seçiminin yemeğin lezzetini çok etkilediğini düşünüyor. Kimm yemeklerinde en çok yüksek kaliteli deniz tuzu kullanıyor.
 
Vivian Howard
Kızartmalarla ilgili çok işinize yarayacak bir sırrı olan Vivian Howard kızartmaların fazla yağ çekmesini engellemek için kızgın yağa atılmasını tavsiye ediyor. Yağın yeterince kızgın olup olmadığını anlamak için de malzemeleri atmadan önce yağa bir tutam un atılmasını öneriyor.
 
Dünyanın dört bir yanından geleneksel lezzetler, İtalyan makarnası ile buluştu. İtalyan gıda devi Barilla, dünyanın dört bir yanından genç yetenekleri ve tanınmış şefleri Dünya Makarna Şampiyonası’nda ağırladı. Academia Barilla tarafından “Yemek Vadisi”nde bu yıl beşinci kez düzenlenen organizasyonda, ‘Genç Yetenek’ İtalyan şef Caterina Amelio, ‘Star Chef’ ise Slovenyalı usta şef Jure Tomic oldu.
 
Academia Barilla, İtalyan gastronomi kültürünün tüm dünyaya yayılmasında bir merkez olan “Yemek Vadisi”nde devasa bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Dünya Makarna Şampiyonası’nda İtalyan gıda devi dünyaca ünlü şefler ve genç yetenekleri ağırladı.
 
Gastronomi alanındaki en önemli etkinlikler arasında gösterilen şampiyonada Türkiye’yi ‘Genç Yetenekler’ kategorisinde Yusuf Gülyiyen, ‘Star Chef’ kategorisinde ise Murat Aslan (Big Chefs) ve geçen yılın şampiyonu Daniel Evangelista (Pepperoncini) temsil etti.
 
UNESCO’nun kısa süre önce gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil ettiği Parma’da gerçekleştirilen organizasyonu Barilla Türkiye Genel Müdürü Güneş Karababa, Barilla üst düzey yöneticileri, Gastronometro Direktörü Maximilian Thomae, müzisyen, gezgin, radyocu, TV programcısı ve işadamı Ayhan Sicimoğlu da takip etti.
 
Geleceğin şefleri hünerlerini sergiledi
Etkinliğin ilk günü ALMA’nın (Gualtiero Marchesi Uluslararası İtalyan Mutfağı Okulu) en iyi mezunları arasından seçilen 9 genç yetenek ve Türkiye’den genç şef Yusuf Gülyiyen, ikonik Spagetti No.5 kullanarak en iyi yemek tarifini oluşturmak için birbirleriyle yarıştı.
 

GASTRONOMİ HARİTAMIZ

Marano Vicentino’daki restoranında ilk Michelin yıldızını alan 25 yaşındaki Lorenzo Cogo’nun başkanlığını yaptığı teknik jürinin karşısında hünerlerini sergileyen genç yeteneklerin galibi Caterina Amelio olurken, Yusuf Gülyiyen’in geleneksel Türk mutfağından yoğurtlu çılbır ile hazırladığı spaghetti, günün en sansasyonel sunumlarının başında geldi.
 
Genç yeteneklerin profesyonelliği ve yaratıcılığı karşısında çok etkilendiğini belirten Teknik Jüri Başkanı Şef Lorenzo Cogo, “Bugün geleneksel lezzetleri yaratıcı sunumları birleştirerek hünerlerini sergileyen bu yetenekler, önümüzdeki yılların yıldızları olacak” dedi.
 
Ünlü şefler tarif ve sunumlarıyla kendine hayran bıraktı
Dünyanın beş bölgesinden 25 ünlü şefi ağırlayan dev organizasyonun “Star Chef” elemeleri, etkinliğin ikinci günü gerçekleşti. Dünyaca ünlü şef, sanatçı ve gıda uzmanlarının oluşturduğu jüri karşısında özel reçeteleriyle katılan şefler, görüntü, makarna iyileştirme, damak tadı, içeriğinin sağladığı uyum, yaratıcılık ve yenilik gibi katı kriterlerde değerlendirildi.
 
İçeriğinin yanı sıra hazırladıkları görsel şovlarla da hem jüri hem de izleyicilere kendilerini hayran bırakan usta şeflerden Slovenyalı Jure Tomic, dörtlü finalde Japon Yoshitaka Miyamoto, Alman Umberto Massimo Gorizia ve İspanyol Mark Delia’yı eleyerek bu yılın galibi oldu.
 
VIP jüri üyeliğini dünyaca ünlü şef Davide Oldani, Paolo Lopriore, Barilla Grup Başkan Yardımcısı Paolo Barilla, sanatçı Vittoria Belvedere’nin, teknik jüriliğini ise Daniele Caldarulo, Marcello Zaccharia ve İtalyan Gurme Andrea Grignaffini’nin yaptığı organizasyonda Jure Tomic keçi peyniri ve balkabaklı Fusilli Integrali makarna tarifi ile şampiyonluğa ulaştı.
 
Dünya Makarna Şampiyonası ile birlikte, Parma, Barilla ortaklığı ile Gola Gola Festivali’ne de ev sahipliği yaptı. Yemek temasıyla oluşturulan üç günlük etkinlik, Emilia bölgesinin bu özel şehrini bir açık hava etkinlikleri sahnesine dönüştürdü.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler