• Kuzu But Sarma Tarifi

    Kuzu But Sarma Tarifi

  • Kuzu But Sarma Tarifi

    Kuzu But Sarma Tarifi


Kuzu But Sarma Tarifi

Osmanlı ve Türk Mutfağı ile saray mutfağında sığır eti pek kullanılmazdı. Balkanlardan gelen kuzu etleri tercih edilir, ama bu kuzular...

Osmanlı ve Türk Mutfağı ile saray mutfağında sığır eti pek kullanılmazdı.
Balkanlardan gelen kuzu etleri tercih edilir, ama bu kuzular Anadolu’ya geçmez İstanbul’da tüketilirdi.  Kuzu eti Anadolu mutfak kültüründe ve Geleneksel Türk Mutfağında tercih edilen en önemli kırmızı et idi.
 
Kuzu eti gerek lezzeti ve gerekse yumuşaklığı nedeni ile Türk mutfak kültürümüzde önemli bir yer teşkil eder. Kültürümüzdeki bu gelenek halen özellikle doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerimizde devam etmektedir. Kuzu eti Türkiye genelinde de ahalinin kebap için vazgeçmediği kırmızı etlerin başında gelir.
 
Kuzu But Sarma Tarifi
Kuzu But Sarma Kullanılan Malzemeler
 
*     1 Adet Kemiksiz Kuzu But 
*     1 Çorba Kaşığı Tereyağı
*     1 Adet Küçük Boy Yemeklik Doğranmış Soğan 
*     3 Diş Doğranmış Sarımsak
*     1 Kase Doğranmış Mantar 
*     1 Adet Küp Küp Doğranmış Havuç
*     1 Adet Doğranmış Kırmızı Biber 
*     1 Kase Bütün Mantar 
*     Yeteri Kadar Tuz
*     Yeteri Kadar Toz Karabiber
*     1/2 (Yarım) Su Bardağı Dondurulmuş Bezelye

TESCİLLİ YEMEKLER

*     1 Kase Doğranmış Mantar 
*     3 Adet Kuru Defne Yaprağı
*     1/2 (Yarım) Kg Taze Patates 
*     1 Kase Bütün Mantar 
*     1 Tutam Biberiye Yaprakları
*     Yeteri Kadar Kıyılmış Maydanoz
 
Kuzu But Sarma Yapılış Tarifi
Kuzu buta tuz ve karabiber serpin kenarda bekletin. 
Bir tavada tereyağı, soğan, sarımsak, doğranmış mantar, havuç ve kırmızı biberi yüksek ateşte dirilikleri gidene kadar soteleyin ve soğutun.
İçine bezelyeyi de ilave edip harmanlayın. 
Bezelyeli harç malzemesini butun üzerine yayın sıkıca sararak fırın ipiyle sağlamca bağlayın. 
Bir fırın kabına yerleştirin.
Yanlarına patatesleri, defne yaprağını ve mantarları dizin. 
Üzerlerine ekstradan tuz, karabiber ve biberiye serpin. 
Üzerini pişirme kağıdı ile kapatarak önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında bir saat pişirin.
Sonra da üzerini açıp yarım saat daha kızarana kadar pişirin. 
Üzerine kıyılmış maydanoz serpin. 
Arzu ederseniz pilav ile servis edin.
 
Türk Aşçı Haberleri !!! Alternatif Videolu Tarif !!!;
Mevcut yazılı nefis tarif ile “bağlantısı olmayan” alternatif lezzet zengini ikinci bir videolu tarif seçeneğini 'de sizlere sunmak istedik. Yapmış olduğumuz bir araştırmada bu “nefis yemek tarifini” ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “Kuzu But Sarma Tarifi” ile ilgili alternatif video sunumundan ‘da faydalanabilirsiniz. Videodaki meslektaşımıza teşekkür eder, mutfağımız adına çalışmalarında başarılar dileriz.
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar bölümüne düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 
 
Izgaralık Kuzu Etleri Nelerdir?
Kuzu Pirzola Nedir? Kuzu Pirzola Nerede Kullanılır?
Pirzola, kuzunun sırt kısmından çıkarılan ve kuzu karkasın en değerli ve 1.kalite bölümüdür. Pirzola kasaplarda kuzu kafes diye tabir edilen bölümün üst kısmıdır. Kuzu kafes; kuzu karkasından kol, but ve gerdan çıkarıldıktan sonra kalan, pirzola, kaburga ve fletonun bulunduğu bölümdür. Pirzola diye tabir edilen et kaburga kemiklerinin arasında bulunan etler alındıktan sonra kaburga kemiklerinin sırt bölümündeki etler ile tek tek çıkarılmasıyla elde edilen ettir.
 
TAVUK YEMEKLERİPirzolanın lezzeti kesilen kuzunun yaşına, cinsiyetine, cinsine, bölgesine bağlı olmakla birlikte kesme şekline de bağlıdır. Pirzolanın kuzu kafesten ayrılması sırasında uygun kesme tekniği uygulanmaz ise lezzetini kaybedebilir. Kuzu pirzolanın en ideal pişirilme şekli ızgaradır. Izgara dışında az yağlı tavada da kızartılabilir.
 
Kuzu Fleto Nedir? Kuzu Fleto Nerede Kullanılır?
Fleto pirzoladan sonra kuzunun en değerli ve en lezzetli bölümüdür. Fleto, kuzunun sırtında pirzola ile but arasında kalan pirzolanın arka bölümüdür. Bir diğer ismi de kuzu bonfiledir. Kuzu kafeste, pirzolanın devamında bulunan az yağlı yumuşak bir ettir. Bu eti istediğimiz şekilde pişirebilir ve tüketebiliriz. Izgara, fırın, kızartma, haşlama vb. tüm şekillerde pişirilebilir ve kullanılabilir. Kuzu fleto ile yapılabilecek en ideal yemek Kuzu Rosto’dur. Fleto özellikle fırında pişirilirse en ideal lezzet elde edilir.
 
Kuzu Kaburga Nedir? Kuzu Kaburga Nerede Kullanılır?
Kuzu kaburga, kuzu kafeste pirzolanın altında bulunan bölümdür. Kuzu kaburga diye tabir edilen bu bölüm aslında daha çok göğüs kafesi kemiklerinden oluşmaktadır. Kemikler üzerinde bulunan et yumuşak ve orta yağlıdır. Koyun etinde yağ oranı daha fazladır. Kaburgadan ideal lezzeti alabilmek için fırın, haşlama, kapama olarak yapılan yemeklerde kullanmak gerekir.
 
Kuzu But Nedir? Kuzu But Nerede Kullanılır?
Kuzu budu karkasta kuzu kafesin bitiminden, sırttan başlayarak aşağıda kalan arka bacakların üst kısmına verilen isimdir. Kuzu but farklı şekillerde pişirilebilir ve farklı yemekler yapılabilir. Kuzu buttan yapılan en ideal yemek kuzu külbastı ve kuzu şiştir. Bunun dışında ızgara, haşlama yemekleri, fırın yemekleri kuzu but ile yapılabilir


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler