Melocan otu, Merevcen otu olarak halk arasında cogunlukta Dikenucu otu bitkisi olarak ta bilinen sebze;
Osmanlı ve Türk mutfağı ve geleneksel Türk mutfağında da sıklıkla yöresel yemeklerde kullanılan sebzelerden biridir. Bu sebzelerden geleneksel mutfaklarımızda ve bölgesel mutfaklarımızda birçok yemek çeşitleri, salatalar, iştah açıcılar, yoğurtlular, zeytinyağlılar ve soğuk mezelerimiz yöresel yemekler adı altında bir çok farklı çeşitlerde yapılmaktadır.
Türk Aşçı Haberleri olarak size bu yemek tarifimizde Merevcen otu nedir? Melocan otu nerede yetişir, Merevcen otunun faydaları nelerdir? Konularında bilgilendirmek istiyoruz. Türk aşçı haberleri olarak sizlere sunmuş olduğumuz yemek tarifleri hakkında negatif yada pozitif yorumlarınızı belirtirseniz seviniriz.
Merevcen (Diken Ucu) Turşusu Tarifi
Kullanılacak Malzemeler
* 1 Kg Merevcen Otu
* 1 Baş Sarımsak
* Kaya Tuzu, Kırmızı Acı Biber
Merevcen (Diken Ucu) Turşusu Yapılış Tarifi
Merevcen otu ayıklanır, yıkanır, haşlanır.
Soğuduktan sonra doğranır.
Cam kavanoza yerleştirilir.
Üstüne sarımsak, kaya tuzu, biber yerleştirilir.
Kavanozun üstünü örtecek kadar içme suyu konulur.
Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır.
Serin ve kuru bir yerde saklanır.
Melocan Otu Nedir?
Merevcen Otu Nedir?
Merevcen otu diğer adıyla dikenucu nisan ortalarından itibaren pazarlara inmeye başlıyor. Melocan Otu ile çok lezzetli yemekleri yapılıyor ve yemeklerinin insanları rahatlattığı biliniyor.
Melocan Otu & Merevcen otu Anadolu' da Bu isimler ile Bilinir;
Dikenucu (Inebolu-Kastamonu); mamula, mamuli (Rize); özdikeni, zmilanç (Trabzon); çıtırgı, diken özü, gıcırdikeni (Karadeniz Ereğlisi); melocan (Zonguldak); merevcan (Ordu-Giresun); sıraca (Gözne Mersin); sitton. yabansaparnası, zırmtlak, zincan, kırçan (Çarşamba-Samsun); izmilanga (TireboluGiresun); özlemek filizi (Edremit-Balıkesir); müzlümek, müzdelek (Kastamonu); bursula pancan (Tosya- Kastamonu) isimleriyle bilinir.