Mantar Toplamaya Çıkan Aşçı Ayı Saldırısına Uğradı

Mantar Toplamaya Çıkan Aşçı Ayı Saldırısına Uğradı

Mengen İlçesi'ne bağlı Akçakoca Köyü'nde 71 yaşındaki Zeki Öztürk, mantar toplamak için gittiği ormanlık alanda...

Mantar Toplamaya Çıkan Aşçı Ayı Saldırısına Uğradı
Bolu'nun Mengen ilçesinde mantar toplamak için ormana giden ve ayı saldırısına uğrayan kişi hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Gözecik köyü Ören Mahallesi'nde ormana mantar toplamaya çıkan emekli aşçı Zeki Öztürk'ten (71) haber alamayan yakınları, köylülerle bölgede arama çalışması başlattı.
 
Arama sonucunda Öztürk'ün Çakmakçı mevkisinde cansız bedeni bulundu. Öztürk'ün yakınları bunun üzerine durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, yabani bir hayvan tarafından yüzü parçalanan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Öztürk'ün hayatını kaybettiği bölgede ayı izlerinin olduğunu tespit etti.
 
Emekli Aşçı Ayının Saldırısı Sonucu Feci Şekilde Öldü  
Mengen İlçesi'ne bağlı Akçakoca Köyü'nde 71 yaşındaki Zeki Öztürk, mantar toplamak için gittiği ormanlık alanda ölü bulundu. Cesedi yüzü ve vücudu tanınmayacak halde parçalanmış halde bulunan Öztürk’ün, bir ayının saldırısı sonucu öldüğü tahmin edilirken, Öztürk'ün kesin ölüm nedeni Adli Tıp otopsisinde belirlenecek.
 
Ankara'da bir otelde uzun yıllar Bolulu aşçı olarak çalıştıktan sonra geçen yıl emekli olan evli ve 3 çocuk babası Zeki Öztürk, dün sabah 07.00 sıralarında av tüfeğini de yanına alarak mantar toplamak için ormana gitti. Yakınları, öğleden sonra olmasına rağmen geri dönmeyen Zeki Öztürk'ün, cep telefonunu da açmaması üzerine şüphelendi. 
 
Yakınları ve köylüler, saat 15.30 sıralarında Zeki Öztürk'ü aramaya çıktı. Ormanda sürekli Öztürk'ün telefonunu arayıp sesin geldiği yöne doğru giden köylüler, akşam saatlerinde köye yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta yüzünün büyük bölümü yırtıcı bir hayvan tarafından parçalanarak yenilmiş halde bulunan cesetle karşılaştı.
 
Köylüler jandarmaya haber verdi. Jandarma, Cumhuriyet savcısı nezaretinde olay yerinde inceleme yaptı. İncelemede cesedin Zeki Öztürk'e ait olduğu belirlenirken, cesedin çevresinde ayıya ait ayak izleri saptandı.
 
Ceset Kamyonet Kasasında Götürüldü
Ayının saldırısı sonucu öldüğü tahmin edilen Öztürk'ün cesedi, battaniyeye sarılıp Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait kamyonetin kasasına konuldu. Ceset, kamyonet kasasında Mengen Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastane önünde battaniye ile birlikte kaldırılıp sedyeye konulan ceset, morga götürüldü. Zeki Öztürk'ün cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
 
Öte yandan Zeki Öztürk'ün yakınları, olay yerine gelen 112 Acil servis ambulansında ceset torbası bulunmadığını ileri sürerek cesedin kamyonet kasasında battaniyeye sarılarak morga götürülmesine tepki gösterdi. Köylüler de Zeki Öztürk'ün mantar toplarken karşısına çıkan bir ayının saldırısına uğradığını ve ayının yüzünün büyük bölümünü yediğini tahmin ettiklerini söyledi. Soruşturma sürdürülüyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler