Terbiyeli Şevketi Bostan Çorbası

Terbiyeli Şevketi Bostan Çorbası

Şevketi Bostan Nedir, Şevketi Bostanın Faydaları Nelerdir? Şevketi bostan, Güney Amerika Birleşik Devletleri'nde ve Orta ve Güney Amerika'nın bazı bölgelerde yabani bir ot olarak...

Terbiyeli Şevketi Bostan Çorbası
Terbiyeli Şevketi Bostan Çorbası Kullanılan Malzemeler
 

*     500 g şevketi bostan kökü (önceden haşlanmış)

*     200 g şevketi bostan yaprağı (mübarek dikeni)

*     250 g kuzu kuşbaşı

*     1 adet orta boy küçük doğranmış soğan

*     1 yumurta sarısı

*     2 çorba kaşığı un

*     1 limon suyu

*     1 kahve fincanı

*     zeytinyağı

*     Tuz
 
Terbiyeli Şevketi Bostan Çorbası Hazırlanışı Tarifi
Soğanlar zeytinyağında sarartılır, et ilave edilir ve kavrulur. Haşlanmış şevketi bostan kökleri ve yaprakları et ve soğana ilave edilir. Köklerin haşlandığı su ile birlikte tuz ilave edilerek pişene kadar kaynatılır. 
 
Terbiyeli Şevketi Bostan Çorbası Terbiyesi: 
Limon suyu, yumurta sarısı, un birlikte çırpılır ve yemeğe karıştırılır; kaynayınca ocağın altı söndürülür. Sakın unutmayın terbiye ilavesinden sonra fazla kaynatılmamalı. 
 
Şevketi Bostan Nedir, Şevketi Bostanın Faydaları Nelerdir?
Şevketi bostan, Güneydoğu Asya ve Akdeniz ülkelerine ait bir bitki türüdür. Şevketi bostan bitkisi geçmişte birçok alanda alternatif tıp yöntemi olarak kullanılmaktaydı. Günümüzde kullanımı hala devam eden şevketi bostanın ne işe yaradığını, şevketi bostan bitkisinin faydalarını sizler için araştırıp Türk Aşçı Haberleri  olarak bir araya getirdik. İşte şevketi bostan nedir, şevketi bostanın faydaları nelerdir sorusuna verilen cevaplar…
 
 
Şevketi bostan bugün Orta Avrupa'da, Güney Amerika Birleşik Devletleri'nde ve Orta ve Güney Amerika'nın bazı bölgelerde yabani bir ot olarak kendiliğinden yetişmektedir. 70 cm yüksekliğe kadar büyüyen ve tüylü bir yapıya sahip olan şevketi bostan bitkisi kök kısmı toprağın altında yetişen sap kısmı ise yeşil olan bir bitki türüdür. Sap kısmı yeşil olan şevketi bostan bitkisi ağustos aylarında sarı renkte çiçek açmaktadır.
 
Şevketi Bostan Bitkisinin Faydaları Nelerdir? Şevketi Bostan Vitamin Ve Mineral Zengini
Şevketi bostan bitkisi vitamin ve mineral zenginidir.  İçerisinde bolca miktarda magnezyum, kalsiyum ve demir minerali barındırmaktadır.
 
Şevketi Bostan Bulaşıcı Cilt Hastalıkları Tedavisi
Şevketi bostan eski yunan halkı tarafından suçiçeği, kızamık ve çeşitli cilt salgını hastalıkları tedavisinde kullanılırdı.
 
Şevketi Bostan Solunum Yolları Hastalıkları 
Şevketi bostan solunum rahatsızlıkları ve çeşitli karaciğer hastalıklarında şifa niyetine kullanılmalıydı. 
 
Şevketi Bostan Hazımlık Problemlerinde 
Şevketi bostan bitkisi, hazımsızlık ve kabızlık problemlerinde ve bağırsaklardaki solucanları yok etme tedavisinde ilaç niyetine kullanılırdı.
 
Şevketi Bostan Baş Ağrısı Tedavisinde 
Şevketi bostan bitkisi sinirlilik ve yorgunluğun yaratmış olduğu baş ağrısı tedavisinde sıkça başvurulan alternatif tıp yöntemleri arasında yer almaktadır.
 
Şevketi Bostan Balgam Söktürücü Özelliği 
Solunum yolları tedavisinde grip ve soğuk aldınlığın yaratmış olduğu balgamı  söktürmeye yardımcı olmaktadır.
 
Şevketi Bostan Anti Mikrobiyel
Şevketi bostan antimikobiyel etkisi sayesinde geçmiş zamanlarda son derece tehlikeli olan ahıv virüsü için tedavi amaçlı kullanılırdı.
 
 
 
Şevketi Bostan Menapoz Dönemindeki Semptomları Azaltıyor 
Menstrüel baş ağrılarından ve menapoz döneminde oluşan kötü etkilerin minimum derecede azalmasına yardımcı olmaktadır.
 
Şevketi Bostan Adet Sancılarını Azaltır 
Şevketi bostan bitkisi adet sancıları ve kramplarını azaltmada oldukça etkilidir.
 
Şevketi Bostan Hafızayı Güçlendirir
Şevketi bostan bitkisi beyindeki kan dolaşımını arttırdığı için hafızayı güçlendirerek, konsantrasyonu arttırmaya yardımcı olmaktadır.
 
Şevketi Bostan Bitkisi Nasıl Tüketilmeli? 
Şevketi bostan bitkisini hem yemek olarak hem de çay olarak tüketebilirsiniz.
 
Şevketi Bostan Kurutulmuş Bir Halde Çay Olarak Tüketilebilir
Şevketi Bostan Çayı Nasıl Yapılır?
 
2 fincan kaynar suya 2 gr şevketi bostan bitkisini atın ve 5 dk boyunca demlenmesini sağlayın. Yemeklerden önce aç karnına günde 2 defa olmak üzere tüketebilirsiniz.
 
Şevketi Bostan Bitkisi Yemeklerde Şifa Niyetine Kullanılabilir.
 
Şevketi Bostan Yemeği Tarifi:
Şevketi Bostan Yemeği Kullanılan Malzemeler : 
 
*     1 kg şevketi bostan

*     2 adet soğan

*     3 adet yumurta
*     1 yemek kaşığı domates salçası
*     1 yemek kaşığı tuz
*     1 çay bardağı ayçiçeği yağı

*     2 lt su,
*     3 su bardağı su
 
 
Şevketi Bostan Yemeği Nasıl Yapılır?
Şevketi bostanlar yıkanıp, tepeleri kesildikten sonra, kalan kısmı ince ince doğranır. 2 lt su ve tuz kaynatılır. Kaynadığında içine şevketi bostanlar atılarak, 10 dakika süreyle malzeme haşlanır. Daha sonra ateşten alınarak süzülür. Bir tavada ince doğranmış soğanlar ayçiçeği yağında pembeleştirildikten sonra, salçası eklenerek, 2–3 dakika kavrulur. Süre bitiminde malzemeye yumurta kırılarak, süzülmüş şevketi bostan eklenir. 1–2 karıştırıldıktan sonra 3 su bardağı su ile kısık ateşte, suyunu çekinceye kadar pişirilir ve servis edilir.
 
 
Şevketi Bostanın Yan Etkileri Nelerdir?
Şevketi bostan bitkisinin yan etkisi bulunmaktadır. Ancak her bitkide olduğu gibi kullanımı abartıldığında şevketi bostan sağlık açısından yan etkiler gösterebilmektedir.
 
Şevketi Bostanı Kimler Tüketemez?
Şevketi bostan bitkisini;
Hamile olanlar
Böbrek rahatsızlığı olanlar 
Mide ülseri veya gastrit problemi olanlar 
İlaç kullananlar.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz Terbiyeli Şevketi Bostan Yemeğiile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler