Kuzu Etli Rezene Tarifi

Kuzu Etli Rezene Tarifi

Yöresel Mutfaklarımızdan Ve Bozcaada'nın Geleneksel Tatlarından “Kuzu Etli Rezene Tarifi” ve Rezenenin Faydaları Rezene, mutfaklarda kullanıldığı kadar tıp alanında da kullanılan...

Yöresel Mutfaklarımızdan Ve Bozcaada'nın Geleneksel Tatlarından “Kuzu Etli Rezene Tarifi”
 
Kuzu Etli Rezene Tarifi
Kuzu Etli Rezene Kullanılan Malzemeler
 
*    1 Kilo Kuzu Kuşbaşı
*    2 Bağ Rezene
*    2 Adet Soğan
 
Kuzu Etli Rezene Terbiyesi İçin
*    2 Yemek Kaşığı Un
*    2 Adet Limon
*    ½ Çay Bardağı Su
 
Kuzu Etli Rezene Yapılış Tarifi
İki adet kuru soğan yemeklik doğranır ve kavurulur. 
Bir kilo kuzu kuşbaşı soğanlarla buluşturulup karıştırılarak kavurulur. 
İki bağ rezenenin yaprakları ayıklanır, sapları doğranır. 
Ayıklanan yapraklar ve doğranan saplar kavrulan et ve soğanla buluşturularak karıştırılır. 
Rezene, et ve soğana su eklenerek pişirilmeye başlanır. 
Yemeğin terbiyesi için iki limon sıkılır, üzerine iki yemek kaşığı un ve yarım çay bardağı su koyularak çırpılır. 
Hazırlanan terbiyeye yemeğin suyu eklenip karıştırılır. 
Limonlu unlu terbiye yemeğimize katılarak karıştırılarak pişirilir.
 
Türk Aşçı Haberleri "Alternatif Tarif";
Mevcut yazılı nefis tarif ile “bağlantısı olmayan” alternatif lezzet zengini ikinci bir videolu tarif seçeneğini 'de sizlere sunmak istedik. Yapmış olduğumuz bir araştırmada bu “nefis yemek tarifini” ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “Girit Usulü Kuzu Etli Arapsaçı” ile ilgili alternatif video sunumundan ‘da faydalanabilirsiniz. Videodaki meslektaşımıza teşekkür eder, mutfağımız adına çalışmalarında başarılar dileriz.
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 
 
Rezenenin Faydaları
Rezene, mutfaklarda kullanıldığı kadar tıp alanında da kullanılan çok etkili bir bitkidir. Çok geniş bir yelpazede insan sağlığına katkıda bulunur. Bu yazıyı sonuna kadar okuduğunuzda eğer tükettiğiniz bitki listesinde değilse mutlaka yazıdan sonra listeye gireceğinden eminiz.
 
Solunum yolu problemleri olan hastalar için bir nefes açıcı sprey görevi gören rezene, saçtan tırnağa kadar birçok organ için oldukça faydalıdır. Rezenenin çok iyi bir antioksidan özelliği vardır. Balgam söktürücü özelliği yanında gaz giderici, bağırsakları çalıştırıcı özellikleri de vardır. 
 
Bunun yanında rezene tohumu gözler için çok faydalıdır. Gözlerde mikropların öldürülmesine ve keskin görüş sağlamasına yardımcı olur. Bir inanışa göre yılanlar ve bazı hayvanlar göz rahatsızlıkları olduğunda gözlerini rezene veya tohumuna sürerek tedavi ederler.
 
Bakterilerden kaynaklanan her türlü hastalığa iyi gelir, ciddi bir serbest radikal düşmanıdır bu yüzden genel anlamda bütün vücuda ciddi fayda sağlar.
 
Rezene Bünyeyi Kuvvetlendirir: 
Rezene, Antik Yunan’da gücün ve uzun ömrün sembolüydü. Bunun yanında insanı cesaretlendirdiğine inanılıyordu. Bu görüşlerinde de haklılardı. Çünkü rezene özellikle tohumlarının içerdiği çok kuvvetli antioksidan özelliği ile bünyede bulunan ve birçok hastalığa neden olan serbest radikallerin ve virüslerin en büyük düşmanıdır. Virüs, serbest radikaller ve parazitleri etkili bir şekilde vücuttan atarak güçlü, sağlıklı ve uzun ömürlü bir bünyeye sahip olmamızı sağlamaktadır.
 
Doğal Antibiyotik Rezene: 
Rezene, çok güçlü bir antioksidan olduğu için çok ciddi hastalıkları bile önleme ve tedavi etme özelliği vardır. Vücutta istenmeyen serbest radikalleri yok etmenin dışında deri ve ciltte meydana gelen enfeksiyon hastalıklarına karşı da etkilidir.
 
Sindirim Sistemine Faydalıdır: 
Rezene, hatırı sayılır miktarda diyet lifi içermektedir. Ve bu liflerin en önemli özelliği sindirim sistemine çok faydalı olmasıdır. Enerji reaksiyonunu mümkün kılarak gıdaların hızlı bir şekilde moleküllere bölünmelerini sağlar ve bu durum da vücutta sindirimi kolaylaştırır. Bunun yanında bağırsak hastalıklarına karşı çok etkilidir. Bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayarak kilo vermeyi kolaylaştırır.
 
Rezene Kanserle Mücadele Eder:
Birçok sağlık uzmanı kanser hastalıklarını başlangıç esnasında tedavi ettiğine inanır. Çok fazla ilerlememiş kanser vakaları için etkili bir tedavi alternatifi olabilir. Kansere neden olan serbest radikallerin en amansız düşmanlarından bir tanesi de rezenedir ve özellikle rezene tohumları çok kuvvetli antioksidandır.
 
Rezene Kolesterole İyi Gelir: 
Rezene içerdiği zengin liflerin yardımıyla kolesterolün sağlıklı bir seviyede tutulmasında önemli bir rol oynar. Bunu başararak kalp ve damar sağlığını korur ve kalp krizi, felç ile birlikte inme gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
 
Rezene Gazı Giderir: 
Rezene mirsen, fenkondan, kavikol, cineol gibi  birçok uçucu bileşenleri içermektedir. Bu yağlar vücutta gaz giderme işlemi için çok önemli rol oynarlar. Aynı zamanda etkili bir antioksidan olması açısından katkı sağlarlar.
 
Rezene Kırmızı Kan Hücrelerinin Çoğalmasına Yardımcı Olur: 
Kırmızı kan hücrelerinin çoğalmasını sağlayan nadir besin kaynaklarındandır. Özellikle rezene tohumu tüketimi kırmızı kan hücreleri için önemlidir. Kırmızı kan üretimi için ihtiyaç olunan bakır ve diğer maddeler rezenede fazlasıyla bulunur.
 
Rezene Kalp Hızı ve Kan Basıncını Düzenler: 
İnsanların gün boyunca yaşadıkları olaylar karşından meydana gelen gerilimler kalp atışı ve kan basıncını etkiler. Rezene bu durumda vücudun en önemli yardımcılarındandır. İçerdiği zengin potasyum yardımıyla, kan basıncını ve kalp hızını sağlıklı seviyede tutmaya yardımcı olur.
 
Cilt  Sağlığı İçin Rezene: 
Özellikle rezene tohumu cilt sağlığı için önemli katkı sağlamaktadır. Rezene tohumu sayesinde ucuz ve daha sağlıklı bir şekilde cilt güzelliğini ve sağlığını koruyabilirsiniz. Demir, bakır, selenyum, potasyum, magnezyum, çinko ve C vitamini, A vitamini ve E vitaminleri cilt sağlığını korumaya yarayan en temel maddelerdir.
 
Deride meydana gelen iltihap ve enfeksiyonlara karşı çok etkilidir. Özellikle rezene tohumları kaynatılıp lapa haline getirilerek deriye uygulanabilir. Akne ve siyah lekelerin giderilmesine yardımcı olur. Bunun yanında çok etkili bir antioksidan olduğu için ciltte meydana gelen tahriş ve hastalıkları ortadan kaldırır. Rezene tüketildiğinde deride soğuma hissi yaratır ve enfeksiyona neden olan unsurları ortadan kaldırır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler