Putin’in Çantasında 5 Dosya

Putin’in Çantasında 5 Dosya

Rusya lideri Putin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak bugün Ankara’ya geliyor. İki liderin gündemi...

Putin’in Çantasında 5 Dosya
 
Rusya lideri Putin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak bugün Ankara’ya geliyor. İki liderin gündemi ise oldukça yoğun. Erdoğan ve Putin başta Suriye ve İdlib’e yapılacak olası operasyon olmak üzere, S-400’ler, IKBY referandumu ve ekonomik ilişkileri masaya yatıracak.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün Ankara’da bir araya gelecek. Görüşme, hem Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin (IKBY) gerçekleştirdiği referandumu hem de Suriye krizinin çözümünde için de kritik bir zamanda yapılıyor. Astana görüşmelerini takip etmesi açısından önemli. 
 
Kasım 2015’teki uçak krizi ve takip eden gelişmelerle ilişkileri yakın tarihin en gergin seviyesine ulaşan Türkiye ve Rusya ilişkileri son dönemde oldukça ileri bir noktaya taşındı. Putin’in Ankara ziyareti ile iki liderin gündeminde olacak dosyalar şöyle olacak.
 
Türk Akımı Projesi: 
Rus doğalgazını Türkiye’ye ve Avrupa pazarlarına taşıyacak olan Türk Akımı projesinin hayata geçirilmesi için yapılan anlaşma ile her biri 15.75 milyar metreküp doğal gaz sevkiyatı kapasiteli olacak iki hattın inşasının önünü açtı.
 
S-400 Anlaşması: 
Kasım 2016’da Türkiye, Rusya’dan alacağı S-400 hava savunma sistemine ilişkin çalışmaları hızlandırdıklarını açıklaması ile başlayan süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan son sözü söyledi ve hava savunma 
 
sistemi için bütün anlaşmaların tamamlandığını belirtti. Savunma Sanayi Müsteşarlığı da ilk bataryaların 2019’da Türkiye’ye teslim edileceğini duyurdu.
 
Astana Ve İdlib: 
Suriye krizinde çözüme yönelik Rusya ve Türkiye’nin liderliğinde başlatılan Astana Zirveleri’nde önce çatışmasızlık bölgeleri ilan edildi. Ardından da İdlib’in terör örgütlerinden temizlenmesi gündeme geldi. İki lider özellikle İdlib ve çatışmasızlık bölgeleri için son durumu ele alacak.
 
Ikby Referandumu: 
Ziyaretin bir diğer önemli başlığı da IKBY’de yapılan referandum olacak. İki ülke de Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması yönünde görüş bildirirken Rusya’nın daha ortada durması dikkat çekiyor.
 
Külliye’de ‘Barzani’ Zirvesi
IKBY yönetiminin tüm itirazlara karşın yaptığı bağımsızlık referandumunun ardından Ankara hareketlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, atılacak adımları görüşmek üzere dün akşam güvenlik toplantısı gerçekleştirdi. 
 
Külliye’de Erdoğan başkanlığındaki toplantıya Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve ilgili üst düzey bürokratlar katıldı. 
Başbakan Yıldırım, toplantı öncesi Irak Başbakanı İbadi ile telefonda görüşerek alınacak ortak tedbirleri değerlendirdi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler