Maraş Yoğurtlu Kebap Tarifi

Maraş Yoğurtlu Kebap Tarifi

Kahramanmaraş'ın Mutfak zenginliği damaklara destan yazacak kadar büyüktür, daracık sokaklarını gezerken Maraş Yoğurtlu Kebap Tarifi'nin Hazırlanışı :Tuz, karabiber ve kırmızıbiberle kıyma yoğrulur. Yarısı şişe...

Maraş Yoğurtlu Kebap Tarifi - Kahramanmaraş
Hazırlık Süresi:15-20 Dakika. 
Pişirme Süresi: 15-20 Dakika. 
 
Maraş Yoğurtlu Kebap Tarifi'nin Malzemeleri : 
 
*   500-750 Gram Ön Kol Veya Döş Etinden Zırhlı Kıyma, 
*   3 Adet Tırnaklı Pide, 
*   Karabiber, 
*   Kırmızı Pul Biber, 
*   500 Gram Keçi Yoğurdu 
*   Tereyağı.
 
Maraş Yoğurtlu Kebap Tarifi'nin Hazırlanışı :
Tuz, karabiber ve kırmızıbiberle kıyma yoğrulur.
Yarısı şişe bastırılarak dizilir.
Köz ateşinde özenle pişirilir ve pişirmede ekmekler şişlere bastırılarak yağlanır ve yumuşatılan ekmekler dilimlenerek tabağa dizilir. 
Ekmeklerin üzerine taze çırpılmış yoğurt dökülür.
Pişen etler yoğurt üzerine çekilir ve yüzeye eritilmiş taze yağ gezdirilerek servise sunulur. 
 
Maraş Yoğurtlu Kebap Tarifi Hakkinda Not
Sıcak servis yapılmalıdır. Yanında ıravanda şerbeti içilir.
 
Kahramanmaraş Mutfağı
Kahramanmaraş'ın Yemekleri, Kahramanmaraş Tatlıları, Kahramanmaraş Tarhanası, Kahramanmaraş Dondurması, Kahramanmaraş Biberi; Kahramanmaraş'ın Mutfak zenginliği damaklara destan yazacak kadar büyüktür, daracık sokaklarını gezerken mutfaklarda pişen o güzel yemeklerin kokusuna dayanamaz ve her kapıyı çalmak istersiniz.
 
Bazı yemek çeşitlerimiz komşu bölgelere yayılmış farklı baharatlar kullanılarak veya farklı pişim uygulanarak o bölgeye adapte edilmiştir, bu yemeklerin birçoğu Kahramanmaraş yemek kültürüne aittir. Asırlardan beri ninelerimizin annelerimizin öpülecek elleri'nin pişirdiği yemekler özünü korumuş bugünlere gelerek bizlere'de nasip olmuştur.
 
Kahramanmaraş çarşılarında gezinirseniz mutlaka Saraçhane çarşısına uğramanız gerekir Kahramanmaraş'ın yaylalarından gelen mevsimlik taze meyve, sebze ve yayla bal'ı ile keçi sütünden üretilen bembeyaz tereyağı'nı, peyniri'ni ve herkesin damak tadına uyan diğer el yapımı gıda ürünleri'ni bulabilirsiniz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler