Yöresel Yemek Yarışması Sonuçlandı

Yöresel Yemek Yarışması Sonuçlandı

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen 1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür ...

Yöresel Yemek Yarışması Sonuçlandı 
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen 1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması sonuçlandı.
 
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen 1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması sonuçlandı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve sosyal Hizmetler Dairesi başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen ve Bekir Develi’nin sunumu ile düzenlenen yemek yarışması Çorba, Pilav, Etli Yemek ve Tatlı olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirildi. 
 
Yemek Yarışmasının ödül töreninde bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş mutfağının çok geniş bir yelpazeye sahip olduğunu ve tam anlamıyla bir Gastronomi kenti olduğunu söyledi. Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Kahramanmaraş’ta unlu mamullerden tutun, et ve sebze karşımı tüm yemekler mevcuttur. Kahramanmaraş’ta diğer illerdeki ana yemeklerde de, sebze ağırlıklı yemeklerde de çok öndedir. Çünkü Kahramanmaraş’ın ovasında dere otunun her çeşidi ve her türlü sebze yetişmekte doğal ortamda. 
 
Bunlar Kahramanmaraş Gastronomisini güçlendirmektedir. Geçen yıldan bu yana Aşçılar Derneği Başkanımız Fikret Özdemir beyle birlikte yemek yarışmaları düzenliyoruz. Gastronomi medeniyetin bir parçasıdır. Bir de geçmişten tarihten bahsediliyorsa orada en önde gelenlerden bir tanesi Gastronomi olmalıdır. Biz de ne kadar güçlü bir medeniyetin miraşçısı olduğumuzu da gastronomimiz göstermektedir. Bunu tüm Türkiye’ye tüm dünyaya göstermiş bulunuyoruz. Gastronomi yönünden Kahramanmaraş için çok büyük bir algı oluşturacağız. Dondurma Festivalimiz çok önemli. 
 
Dondurma Türkiye’nin dünyadaki ayyıldızlı ürünü. Gıda alanında Maraş Dondurması  dünyada en çok satan Türk Ürünü. Bu bir Milli ürün. Biz de Kahramanmaraş Dondurmasını daha çok insanla buluşturmak, şehrimizin ekonomisine daha çok katkıda bulunmasını sağlamak, daha çok istihdam sağlamak yönüyle hem Türkiye’yi hem de Kahramanmaraş’ı ayağa kaldırma gayreti içindeyiz. Türkiye’nin ihracatı artacak, Türkiye’ye döviz girişi artacak. 
 
Hem ülke kazanacak, hem Kahramanmaraş kazanacak. Ve aynı zamanda onbinlerce kardeşimize iş imkanı olacak. Bununla ilgili yer arayışı içindeyiz ve gerekirse Büyükşehir belediyesi olarak biz yapacağız. Gıda sektörü için bir Organize Sanayi yapmayı düşünüyoruz. Bu bölgede bakanlıklarımızla, milletvekillerimizle hep birlikte çalışarak dondurma fabrikalarının, biber fabrikalarının tarhana fabrikalarının olacağı büyük bir organize sanayi bölgesi kurmayı hedefliyoruz. 
 
Ben bu yarışmaya katılan tüm yarışmacı kardeşlerimize başarılar diliyorum ve Yunanistan’dan, Kırgızistan’dan gelen jüri üyelerimize ve diğer jüri üyelerimize hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum” dedi. 
 
Türkiye Aşçılar Derneği Başkanı Fikret Özdemir başkanlığındaki jüri 100’den fazla yemek arasında değerlendirmede bulundu. Bu arada Yunanistan’dan gelen jüri üyesi Maria Ekmekciova, değerlendirme yaparken çok zorlandıklarını belirterek, kendi gönlünde tüm yemeklerin birinci olduğunu söyledi. 
 
Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonunda dereceye giren yarışmacılar şöyle belirlendi: 
Çorba: 1. Sema Yenisolak- Paça, 2. Hanim Helvacı – Tarhana, 3. Zeliha İspir – Tirşik. Pilav: 1. Güllü  Kahveci - Kestaneli Pilav, 2. Melike Tepebaşı - Tas Pilavı, 3. Ayşegül Kocabaş- Acem Pilavı. Etli Yemek: 1. Ferdane Taş – Bamya, 2. Saadet Uzun - Patlıcan Kebabı, 3. Nuran Kalaylar – Mimbar. Tatlı: 1. Zeynep Sezal -  Kıvrım Tatlısı, 2. Safa Kısakürek - Kırma Tatlısı, 3. Hatice Kaya - Bastık Kavurması. 
 
Yarışmada dereceye giren yarışmacıların 1’incilerine tam altın, ikincilere yarım altın ve üçüncülere çeyrek altın olarak ödül verildi. Aynı zamanda yarışmacılara çeşitli hediyeler ve katılım belgeleri de takdim edildi.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler