Kurtulmuş : '' Hedefimiz 30 Milyon Turist''

Kurtulmuş : '' Hedefimiz 30 Milyon Turist''

Çinli turistlerin bilmedikleri tarihi güzelliklerden hoşlandığını dile getiren Kurtulmuş, Mardin, Amasya, Bursa gibi...

Kurtulmuş : '' Hedefimiz 30 Milyon Turist''

Numan Kurtulmuş, bu sene turist sayısının 30 milyonu aşmasını hedeflediklerini söyledi.

 

Numan Kurtulmuş, Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün 22. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği Çin ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini bildirdi.

 

Türkiye Çin ilişkilerinin için çok önemli olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Çin'de Türkiye turizm yılı seçilen 2018 için muhataplarıyla görüştüğü anlattı.

 

Çinli turistlerin bilmedikleri tarihi güzelliklerden hoşlandığını dile getiren Kurtulmuş, Mardin, Amasya, Bursa gibi alanların yeni destinasyonlar olarak tanıtımının yapılması gerektiğini belirtti. Çince bilen turist rehberleri, bu konuda alt yapının hazırlanması için ciddi hazırlıkların yapılması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, "Hedeflediğimiz 2 milyon turist sayısına hemen bir kaç sene içerisinde ulaşmak mümkün değil. Ama böyle bir hedefin Çinliler tarafından da ulaşılabilir bir hedef olarak görülmesi çok güzel. Özellikle 2018’den çok iyi istifade etmemiz lazım." diye konuştu.

 

Numan Kurtulmuş, yakın zamanda Güney Kore ve Japonya seyahatlerinin de olacağını aktararak, oradaki pazarı da bir şekilde hareketlendirmek istediklerini söyledi.

 

"Rus turistlerdeki oran ilk altı aya baktığınızda yüzde 570 artmış"

"Uzak Doğu ülkelerindeki insanlar, kasıtlı bir Türkiye karşıtı propagandanın etkisi altında değiller." diyen Kurtulmuş, Türkiye’ye karşı ilgiyi kısa sürede çevirebileceklerine inandıklarını ifade etti.

 

İstanbul'a bu yıl içerisinde 500 bine yakın Alman turistin geldiğini aktaran Kurtulmuş, geçmişte Alman turistler bakımından iyi bir rakamın bulunduğunu, bunu yeniden yakalamanın mümkün olduğunu belirtti.

Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

 

"Önümüzdeki sezonda turist sayısında 30 milyonu aşmayı hedefliyoruz. 2023 hedefimiz 50 milyon turist, 50 milyar dolar turizm geliri. Bu istikamette yürüyeceğiz. Bu bizim için önemli bir hedef. Stratejik olarak da iki hedef koyuyoruz. Sektörde pazar çeşitlendirmesi; Ruslar, İngilizler, Almanların ötesinde Çinlileri Japonları Hindistan’ı çekebilmek. 

 

Daha da önemlisi ürün çeşitlendirmesi. Türkiye sadece güneşi, kumu, denizi olan bir ülke değil. Dağ turizmi, spor turizmi, sağlık turizmi, inanç turizmi, yayla turizmi gibi Türkiye, başka ülkede olmayan çok farklı alanlarda yeni ürünler üretebilecek bir ülke. Ayrıca bazı ülkelerle ortak turizm paketleri yapılabilir. Endonezyalı turizm bakanıyla konuştuk, Endonezya dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi. Çok ciddi bir şekilde oradan hac ve umre için milyonlarca insan her sene hareket ediyor. 

 

O insanların Türkiye üzerinden gitmeleri, bir kaç gece burada konaklaması, camileri, İslami turizmin önemli eserlerini ziyaret etmeleri, mümkünse bir kaç gece de Kudüs'te kalmalarını temin etmek sağlanabilir. Yeni ürün çeşitlendirmesine gitmek durumundayız, dünyanın farklı alanlarına açılmak mecburiyetindeyiz."

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler