• Patlıcan Kebabı Tarifi

    Patlıcan Kebabı Tarifi

  • Patlıcan Kebabı Tarifi

    Patlıcan Kebabı Tarifi


Patlıcan Kebabı Tarifi

Karadeniz mutfağı, Güneydoğu mutfağı, Orta Anadolu mutfağı gibi birçok yöreler kendilerine ait zengin bir yemek haznesine sahiptirler.
 Türk mutfak kültürünü incelerken, Türklerin...

Geleneksel Türk mutfağı yörelere göre farklılıklar gösterir. Karadeniz mutfağı, Güneydoğu mutfağı, Orta Anadolu mutfağı gibi birçok yöreler kendilerine ait zengin bir yemek haznesine sahiptirler.
 Türk mutfak kültürünü incelerken, Türklerin 10. ve 11. yüzyıllara dayanan Orta Asya geçmişinden günümüze uzanan derin bir tarihsel süreçle karşılaşırız.
 
Göçebe mutfak kültüründen, Anadolu’ya, Selçuklu mirasından, Bizans Geleneğine, İran-Abbasi mutfak geleneğinin etkilerinden ve uzun Osmanlı geçmişine, ve bu geçmiş içinde cemaat mutfakları ile olan alışverişe bugün tanımladığımız Türk mutfağı yüzyıllar boyunca değişerek, zenginleşmiş ve olgunlaşmış büyük bir kültürel mirastır.

 
Patlıcan Kebabı Tarifi  "Denizli"
Patlıcan Kebabı Tarifi' nin Malzemeleri: 
 
*      1 Kg. Patlıcan 
*      3 Adet Domates 
*      3 Adet Biber 
*      2 Adet Soğan 
*      1 Kg. Kuşbaşı Et 
*      1 Bardak Sıvı Yağ 
*      Tereyağı 
*      Tuz, 
*      Karabiber 
 
Patlıcan Kebabı Tarifi' nin Hazırlanışı:
Bir tencerede kuşbaşı et tereyağı ile kavrulur, salça ilave edilip pişirilir.
Patlıcanlar soyulur ve dilimlenerek kızartılır. 
Kızaran patlıcanlar bir tepsiye döşenir.
Pişen etler patlıcanın üzerine dökülür.
Üzeri yeşilbiber ve domatesle süslenir. 
Tuz ve karabiber ekilir ve fırında pişirilir. 
 
Patlıcan Kebabı Tarifi' nin  Servisi : 
Sıcak olarak servis yapılır.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Patlıcan Kebabı Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler