İngiliz Turistlerden 5 Yıldızlı Otel Oyunu

İngiliz Turistlerden 5 Yıldızlı Otel Oyunu

Akşam Gazetesi’nden Ender Türkkan’ın haberine göre, İngilizlerin ülkesine döndükten sonra ‘asılsız iddialarla’...

İngiliz Turistlerden 5 Yıldızlı Otel Oyunu
Türkiye’de ucuza rüya gibi tatil yapan İngilizler tur operatörleri ile tesisler arasında yapılan anlaşmadaki boşluğu fırsata çeviriyor. Ülkelerine döndüklerinde çeşitli bahanelerle İngiliz mahkemelerine giden turistler tesislerden tatil ücretinin iki katı tazminat alıyor. Tatilini de bedavaya getiriyor.
 
Akşam Gazetesi’nden Ender Türkkan’ın haberine göre, İngilizlerin ülkesine döndükten sonra ‘asılsız iddialarla’ tazminat talep etme gelenekleri bardağı taşırdı. Süreç ise şöyle işliyor: Anlaşma gereği turizmciler İngiliz tatilcilerle anlaşmazlığa düştüğünde İngiliz mahkemelerinin kararı esas alınıyor. 
 
Davalar sonrası tazminat cezasına çarptırılan tur operatörü, ‘reklamasyon’ adı altında mahkeme, avukat ve benzeri masrafları da ekleyerek, otelciye ödeyeceği ücretten düşüyor.
 
”Türk mahkemeleri davalara baksın”
Çalıştıkları İngiliz tur operatörlerine, yapılacak sözleşmelerde bundan böyle “anlaşmazlıklarda Türkiye mahkemeleri yetkilidir” ibaresinin konmasını isteyen, Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) Başkan Yardımcısı İsmail Yıldız, “Ben bu hizmeti bu ülkede veriyorsam, kendi ülkemin ceza kanunlarına göre hareket edebilmeliyim. Ya da misafir burada sorunlarını rehber eşliğinde belgelemeli” dedi.
 
İngiliz turistlerin ülkelerine dönünce tazminat alabilmek için yaptıkları şikayetlerin başında ‘gıda zehirlenmesi’ geliyor. ‘Zehirlendik’ diyen uyanık Adalılar, tatilin keyfini çıkardıkları otellerden ‘işini bilen’ avukatlar aracılığıyla ‘tazminat’ adı altında servet istiyor.
 
Yasal düzenleme sayesinde hastane raporu yerine özel doktor ve eczaneden alınan belgeler kabul görünce çetenin işi kolaylaşmış oluyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler