Yoğurtlu Et Tarifi

Yoğurtlu Et Tarifi

Yoğurtlu Et Tarifi; Nohut ve et ayrı ayrı haşlanır. Etin suyu süzülerek kısık ateşte ocağa konulur... Geçmişten Günümüze Geleneksel Anadolu Mutfak Kültürünün Gelişimi...

Geçmişten Günümüze Geleneksel Anadolu Mutfak Kültürünün Gelişimi
İnsan, geçmişten günümüze gelinceye kadar beslenme ihtiyacını çeşitli şekillerde karşılamıştır. Buna göre konumuzu oluşturan Geleneksel Anadolu Mutfak Kültürü’nün ortaya çıkışı ve gelişimini 5 ana grupta değerlendirebiliriz.
 
Avcı Toplayıcı Beslenme Süreci: İnsanın yeryüzünde görülmesinden yerleşik düzene (Neolitik Dönem) geçinceye kadarki süreçtir. Bu süreçte insanlar, doğadan topladıkları ve avlandıkları bitki ve hayvanları yiyerek beslenmelerini sağlamışlardır.
 
Anadolu’da İlk Yerleşik Düzene Geçilmesinden (MÖ 9-8 bin yıl önce),
M.S. X. Yüzyıla Kadarki Süreç; Bu süreçte Anadolu’da birçok yerleşim yerleri ve devletler kurulmuştur. Bunlardan önemlileri Hattiler, Hititler ve Urartulardır. Bunların beslenmelerinin ana ürününü tahıl ve tahıl ürünleri, baklagiller ile koyun, keçi, sığır ve kümes hayvanları oluşturmuştur.
 
Anadolu Selçukluları ve Beylikler Dönemi: Anadolu’ya özellikle 1041 yılından itibaren büyük gruplar halinde gelip yerleşen Selçukluların mutfak kültürleriyle ilgili bilgileri Kaşgarlı Mahmud’un Divanu Lügati’t Türk (1072), Yusuf Has Hacip’in Kutatgu Bilig (XI. Yüzyıl), Mevlana’nın eserleri (Mesnevi, Divan-ı Kebir, Mektübat, Mecalis-i Seb’a XIII. Yüzyıl) ve 14. yüzyılda yazılı hale getirilmiş Dede Korkut hikâyelerinde bulabiliriz. Bu dönemde Orta Asya’dan getirilen mutfak kültürü, Anadolu’da yerleşik insanların kültürleriyle bütünleşmiştir.
 
Yoğurtlu Et Tarifi
Yoğurtlu Et Tarifi'nin Malzemeleri
 
*  8-10 Kişilik – Pişirme Süresi: 60 dk
*  1 kg Kemikli Kuşbaşı Doğranmış Kırmızı Et
*  2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
*  1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
*  2 çorba Kaşığı Un
*  1 Adet Yumurta Sarısı
*  2 çorba Kaşığı Tereyağı
*  Mevsimine Gore Yaş veya Kuru Nane
*  1 çay Kaşığı Tuz
*  5 Su Bardağı Su
 
Yoğurtlu Et Tarifi'nin Yapılışı
Nohut ve et ayrı ayrı haşlanır.
Etin suyu süzülerek kısık ateşte ocağa konulur.
çukur bir kapta terbiyesi hazırlanır (yoğurt, yumurta sarısı, un ve 1 su bardağı su çırpılır). 
Terbiye, haşlanmış et ve nohut, kısık ateşte kaynayan et suyuna ilave edilir.
Bir tavada eritilen tereyağı çok hafif nane ile kavrularak yemeğin üzerine ilave edilir.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Yoğurtlu Et Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Etli Yemekler ve yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler