Bulamaç Çorbası Tarifi

Bulamaç Çorbası Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağında Çorbaların Önemi Nedir? Kültür her toplumun kendi dışındaki toplumlarla temasa geçmesine bağlı olarak oluşan ve gelişen bir olgudur. En zor oluşan...

Geleneksel Türk Mutfağından Bulamaç Çorbası Tarifi
Yöresel Çorbalarımızdan Bulamaç Çorbası Tarifi'nin Malzemeleri
 
4-6 Kişilik
Pişirme Süresi: 30 dk
 
*    Yarım Su Bardağı Bulgur
*    Yarım Su Bardağı Un
*    Yarım kg Yöresel Pastırma (Yağlı Kuzu Etinden Hazırlanıp,
*    Kurutulmuş) 
*    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
*    Acı Kırmızı Pul Biber
*    Tuz
*    6 Su Bardağı Su veya Et Suyu
 
Yöresel Mutfaklarımızdan Bulamaç Çorbası Tarifi Yapılışı
Un, 1 çorba kaşığı tereyağında hafif kavrulur, üzerine soğuk su veya soğuk et suyu ilave edilir.
Topaklanmaması için devamlı karıştırılır. Tuz ve haşlanmış bulgur ilave edilerek kaynatılır.
Diğer taraftan, bir tavaya kalan tereyağı konulur, üzerine kü.ük parçalar halinde doğranmış pastırma ilave edilerek kavrulur.
Kavrulan pastırmalar, bulamacın üzerine dokülür, pul biber eklenir. İsteğe göre üzerine kızartılmış kaymak yağı gezdirilerek sıcak servis yapılır.
 
Bulamaç Çorbası Tarifi Ek Bilgi:
Kış günlerinde sabahları yapılıp yenilen bir çorbadır. Bazı yörelerde pastırma yerine kavurma kullanıldığı da gorülmektedir.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz Nefis Ve Lezzetli Çorbalar 'dan “Bulamaç Çorbası Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Geleneksel Türk Mutfağında Çorbaların Önemi Nedir?
Kültür her toplumun kendi dışındaki toplumlarla temasa geçmesine bağlı olarak oluşan ve gelişen bir olgudur. En zor oluşan ve en zor değişen kültürlerden birisi de beslenme kültürüdür. Türkler Osmanlı imparatorluğunun yükseliş dönemlerinde Asya’dan Avrupa’ya, Kuzey Afrika’ya kadar birçok bölgede etkili olmuşlardır. 
 
Bu bölgelerde daha önceden var olan kültürlerle kaynaşmışlar ve kendilerine özgü kültürlerini oluşturmuşlardır. Türk beslenme kültürü de köklü bir geçmişe sahip ender kültürlerden birisidir. Anadolu kültüründe ve Türklerde çorbanın folklorik önemi çok büyüktür. Batı’da sadece iştah açıcı olarak tüketilen çorba, bizim kültürümüzde yemek olarak da yer almaktadır. Sofranın temsilcisi ve yöneticisi olan bir yemek türü olarak ifade edilebilir. 
 
Türklerde çorbalar genellikle içine katılan yiyeceklere göre adlandırıldığı gibi yaşanmış bir olayın, çorbanın hazırlandığı yörenin-beldenin, ya da o çorbanın ilk ustasının ismi ile de adlandırılabilir. Çorbalar çok yaygın Türk yiyeceklerindendir. Özellikle tarhana çorbası ve yoğurtlu çorba, un çorbası, mercimek ve pirinç çorbaları en çok içilen çorba türleridir. 
 
Bu çalışmada Türkiye beslenme kültürüne geçmiş bazı çorbaların isimleri, içerisine konulan malzemeye göre sınıflandırılması ve ait olduğu yöreler belirtilmeye çalışılmıştır. Daha geniş çaplı araştırmaların yapılması özellikle yöre yöre belde belde bu çalışmaların derinleştirilmesi ve çorbalar dâhil tüm yiyeceklerin standart tariflerinin yapılması ve kayıt altına alınması önerilmektedir.
 
Geleneksel Türk Mutfağında Çorbalar

Çorba özellikle kış aylarında Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçasıdır. Mercimek Çorbası, Ezogelin Çorbası, Yoğurt Çorbası ve Tarhana Çorbası en çok tercih edilen çorbalardır. Ancak Türk mutfağı bunların yanı sıra sayısız miktarda çorbalar içerir. Etler, Sebzeler ve baklagiller genellikle çorbaların ana malzemeleridir.
 
Et suyu, un, yoğurt ve şehriye bu malzemeleri çorba haline getirmek için kullanılır. 

İşkembe Çorbasının alkollü içkilerin neden olduğu baş ağrısına iyi geldiği inancı yaygındır. Özellikle şehirlerde yer alan işkembeci lokantaları geç saatlere kadar açık kalarak müşterilere işkembe çorbası servisi yaparlar.


 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler