Meyane Çorbası Tarifi

Meyane Çorbası Tarifi

Türklerde çorbalar genellikle içine katılan yiyeceklere göre adlandırıldığı gibi yaşanmış bir olayın, çorbanın hazırlandığı yörenin-beldenin, ya da o çorbanın ilk ustasının..,

Meyane Çorbası Tarifi
 
*   4-6 Kişilik
*   Pişirme Süresi: 20 dk
 
Meyane Çorbası Tarifi Malzemeleri 
*   1 Su Bardağı Un
*   1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
*   Tuz
*   5 Su Bardağı Su
 
Meyane Çorbası Yapılış Tarifi
Yağ ve un, bir tencere içerisinde hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Topak hale gelmemesi için üzerine yavaş yavaş soğuk su ilave edilip, ayran kıvamına getirilerek kaynayıncaya kadar karıştırılır.
Tuz eklenip, çorbada un kokusu gidene kadar pişirilir.
Dinlendirildikten sonra isteğe göre üzerine kırmızı pul biber ekilerek sıcak servis yapılır.
 
Meyane Çorbası Ek Bilgi:
Bazı yörelerde meyane çorbasının içine un ile birlikte soğan da katılarak kavrulur. Pişmesine yakın ufalanmış tulum peyniri ilave edilir.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Meyaneli Et Çorbası, Kış Çorbası,  Osmanli Çorbası” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Geleneksel Türk Mutfağında Çorbalar
Türklerde çorbalar genellikle içine katılan yiyeceklere göre adlandırıldığı gibi yaşanmış bir olayın, çorbanın hazırlandığı yörenin-beldenin, ya da o çorbanın ilk ustasının ismi ile de adlandırılabilir. Çorbalar çok yaygın Türk yiyeceklerindendir. Özellikle tarhana çorbası ve yoğurtlu çorba, un çorbası, mercimek ve pirinç çorbaları en çok içilen çorba türleridir. 
 
Türkiye beslenme kültürüne geçmiş bazı çorbaların isimleri, içerisine konulan malzemeye göre sınıflandırılması ve ait olduğu yöreler belirtilmeye çalışılmıştır. Daha geniş çaplı araştırmaların yapılması özellikle yöre yöre belde belde bu çalışmaların derinleştirilmesi ve çorbalar dâhil tüm yiyeceklerin standart tariflerinin yapılması ve kayıt altına alınması önerilmektedir.
 

Çorba özellikle kış aylarında Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçasıdır. Mercimek Çorbası, Ezogelin Çorbası, Yoğurt Çorbası ve Tarhana Çorbası en çok tercih edilen çorbalardır. Ancak Türk mutfağı bunların yanı sıra sayısız miktarda çorbalar içerir. Etler, Sebzeler ve baklagiller genellikle çorbaların ana malzemeleridir.
 
Et suyu, un, yoğurt ve şehriye bu malzemeleri çorba haline getirmek için kullanılır.

 İşkembe Çorbasının alkollü içkilerin neden olduğu baş ağrısına iyi geldiği inancı yaygındır. Özellikle şehirlerde yer alan işkembeci lokantaları geç saatlere kadar açık kalarak müşterilere işkembe çorbası servisi yaparlar.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Elif Lara Durusoy
    9/12/2018

    çorba tarifleri denemeyi çok severim bu site sayesinde nice çorbalar yaptım bu aralarındaki en güzellerinden oldu teşekkürler admine.

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler