Kübü Lebeni Tarifi (Etsiz)

Kübü Lebeni Tarifi (Etsiz)

Seyyahların Gözünden Diyarbakır Yemekleri ve Diyarbakır Mutfagı; Sestini’nin “Dicle ve Fırat’tan Gerçek İstanbul’dan Basra’ya Yolculuk” isimli seyahatnamesi’nde..

Kübü Lebeni Tarifi (Etsiz) 
Kübü Lebeni Tarifinin Malzemeleri
 
*  1,5 su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış), 
*  3 su bardağı dövme, 
*  4 kg koyun yoğurdu, 
*  1 çorba kaşığı tuz, 
*  ceviz büyüklüğünde, 
*  önceden hazırlanmış lıklıkı. 
 
Kübü Lebeni Tarifinin Yapılış Tarifi
Etsiz kübü lebeninin lıklıkısı aynen normal lıklıkı gibi yapılır.
içi hazırlanır, köftesi yoğrulur, içi konularak ağzı kapatılır.
Yalnız lıklıkının büyüklüğü ceviz büyüklüğünde olmalıdır.
 
Ceviz büyüklüğünde hazırlanan lıklıkılar pişirilmeden bir kenarda bırakılır.
Islatılan nohut ve dövme bir tencerede iyice haşlanır.
Piştikten sonra yoğurt ve tuz ilave edilerek iki taşım kaynatılır. 
 
Bir kenarda bekleyen lıklıkılar hazır olan lebeninin içine atılarak 5 dakika pişirilir.
Sıcak servis yapılır.
Etli kübü lebenide olduğu gibi lıklıkı köfte, dolmalı köfte veya yuvarlak konularak da yapılır.
Hatta kübü lebeniye dövme yerine pirinç koyarak yapan da vardır.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “Yöresel Bir Lezzet ''Lebeniye Çorbası'” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz...
 
Seyyahların Gözünden Diyarbakır Yemekleri ve Diyarbakır Mutfagı
Tarihin önemli seyyahları da dillere destan Diyarbakır Yemekleri hakkında, yazılar kaleme almıştır. Bu yazıların bazıları ise şöyledir.
 
Heude Wiliam’ın 1817 Tarihinde Londra’da basımı yapılan” İran Körfezi’ne Hindistan’dan İngiltere’ye Kıtalararası Seyahat”  adlı eserinde konuk oldukları evde kendilerine sunulan ikram bolluğu karşısında şaşırdığını belirtir.
 
Sestini’nin “Dicle ve Fırat’tan Gerçek İstanbul’dan Basra’ya Yolculuk” isimli seyahatnamesi’nde Diyarbakır’a uğrarken yemek kültürü hakkında belirttiği memnuniyet:” Diyarbekir’de insanlar iyi karşılanıyor. Ekmek ve et lezzetli ve çok ucuz. Meyveler , bitkiler bol miktarda bulunuyor ve nehirden bol balık avlanıyor.”
 
Bu kadar faklı kültürlere ev sahipliği yapan şehrimizin bazı yemekleri de diğer şehirlere patentlenmiştir. Hatta adını andığımızda hemen akla Diyarbakır gelen karpuz bile şuan Adana’da daha fazla üretildiği için onlara atfediliyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler