Varyap'tan Otelciliğe İlk Adım

Varyap'tan Otelciliğe İlk Adım

2021 yılına kadar toplam 500 yatak kapasitesine ulaşmak, Türkiye’de ve yakın bölgedeki ülkelerde otel yatırımları...

Varyap'tan Otelciliğe İlk Adım

Varyap, Bodrum Yalıkavak'taki projesinin otel bölümü için dünyaca ünlü otel zinciri Hyatt Centric ile anlaşma imzaladı. Otel yatırımlarına hız vereceklerini söyleyen Erdinç Varlıbaş, ikinci otel yatırımını 170 oda kapasitesiyle Atina’da yapacaklarını belirtti. Varlıbaş'ın hedefi; turizm sektöründe 3 yılda 500 yatak kapasitesine ulaşmak.

 

Gayrimenkul yatırımlarıyla öne çıkan Varyap, yeni yatırım stratejisine otel yatırımlarını da ekledi. İlk otel yatırımını Bodrum Yalıkavak’ta gerçekleştirecek olan şirket, ikinci otel yatırımını ise Atina’da yapacak. Şirket ilk otel yatırımında Hyatt Centric ile anlaşma imzaladı. Otelin işletmesini ise Access Otelcilik yapacak..

 

Yalıkavak'a 120 milyon avro

2021 yılına kadar 500 yatak kapasitesine ulaşmak istediklerini belirten Varyap Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Erdinç Varlıbaş, Varyap Yalıkavak Residences, Hotel & Beach projesinin toplam 30 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olduğunu, toplam yatırım tutarının 120 milyon avroyu bulduğunu söyledi ve turizm sektörüne yapacakları yatırımların süreceğini belirtti.

Varlıbaş, “Halihazırda başka girişimlerimiz de var. Varyap olarak Atina’nın şehir merkezinde kamuya ait bir binanın ihalesinde bulunduk ve ihalede birinci olduk. Şu an sürecin sonlanmasını bekliyoruz. 

 

Katılmış olduğumuz bina projesinde de Hyatt ile birlikte yatırıma girme kararı aldık ve o teklifi verdik. Olursa yine Hyatt Centric ile açacağımız 170 odalı bir otel olacak. O proje ve Yalıkavak projesi ile 250 yatak kapasitesine ulaşmış oluyoruz ama hedefimiz 2021 yılına kadar toplam 500 yatak kapasitesine ulaşmak, Türkiye’de ve yakın bölgedeki ülkelerde otel yatırımları yapmak” bilgisini verdi. Anlaşmanın imza töreni Varyap Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Erdinç Varlıbaş, Hyatt International EAME Bölgesi İş Geliştirme ve Gayrimenkulden Sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Penev ve Access Otelcilik ve Turizm Yatırım Danışmanlığı Başkanı Haluk Özdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

62 rezidansı var

Yalıkavak projesinde 77 otel odasının yanısıra 1+1’den 4+1’e farklı büyüklüklerde toplam 62 adet konutta bulunuyor. Konutların 14’ünün satıldığını belirten Varlıbaş, dairelerin hepsinin deniz manzarasına hakim olduğunu, oraya da Yunanistan’ın turizm bölgelerinden birinde yer alan ünlü bir beach clup getirmeyi planladıklarını söyledi. Projenin inşaatına Ekim 2016’da start verildi. İnşaatın yüzde 40’ı bitti. Hedef ise 2019 yazında oteli plajıyla birlikte açmak.

 

Türkiye’yi sevdi

Hyatt International EAME Bölgesi İş Geliştirme ve Gayrimenkulden Sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Penev ise Varyap ile yaptıkları Franchis sözleşmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Penev, “Bu bizim Türkiye’deki ilk resort projemiz olacak. Aynı zamanda da Türkiye’deki beşinci otelimiz, önemli bir adım attık” dedi. Hyatt Centric markası ile premium müşterilere hizmet vermeyi amaçladıklarını bildiren Penev, Ekim ayında ilk dört yıldızlı oteli de İstanbul’da açaçaklarını, bu sayede Türkiye’deki platformlarını daha da büyütmüş olacaklarını söyledi. Access Otelcilik ve Turizm Yatırım Danışmanlığı Başkanı Haluk Özdoğan ise, Access olarak yatırımcılarla otel markalarını birleştirdiklerine işaret etti.

 

2 milyarlık yatırım sırada

Şirket; İstanbul, İzmir ve Bodrum’da konut yatırımları yapmaya devam edecek. Varlıbaş, “İstanbul Kurtköy’de 750 konutluk, İzmir’de 350 konutluk proje hazırlığı içindeyiz. Bodrum’da da 2 adet konut projesinin devreye alınmasıyla yurt içi toplam yatırım tutarımız 2 milyar lirayı, yurt dışı yatırım tutarımız ise 250 milyon avroyu bulacak. Taahhüt projeleri kapsamında yaptığımız çalışmalar da var. Geçen hafta katıldığımız projede birinci olduk. Aksaray Cezaevi Kompleksi projesi de şu an gündemimizde. Bu projeyi de 3 yıl içinde bitireceğiz” bilgisini verdi.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler