Otellerde yanıltıcı yıldız tanıtımına 300 bin TL ceza

Otellerde yanıltıcı yıldız tanıtımına 300 bin TL ceza

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, turizm yatırım ve işletmelerinin yanıltıcı yıldız tanıtımını içeren...

Otellerde yanıltıcı yıldız tanıtımına 300 bin TL ceza
Bazı otel ve turizm işletmelerinin yıldız aldatmacasıyla müşterileri mağdur etmesi üzerine harekete geçen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı muhtelif firmalara ceza yağdırdı.
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, turizm yatırım ve işletmelerinin yanıltıcı yıldız tanıtımını içeren reklamlarla tüketicileri ekonomik açıdan mağdur etmemesi için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.
 
Bülent Tüfenkci, bu kapsamda, Reklam Kurulu’nun 8 Ağustos tarihli toplantısında, yanıltıcı yıldız tanıtımı içeren reklamlara ilişkin muhtelif firmalar hakkında yaklaşık 300 bin TL idari para ve anılan reklamları durdurma cezası verildiğini belirtti.
 
Tatile çıkacak tüketicilerin mağdur olmamaları için reklamlarda ifade edilen bilgilerle yetinmeyerek farklı kaynaklardan araştırma yapmaları gerektiğini söyledi.
 
Turizimde Ayıplı Hizmet Kapsamında
Tüfenkci, yanıltıcı yıldız tanıtımları sebebiyle mağduriyet yaşayan tüketicilerin, ayıplı hizmet kapsamında uyuşmazlık konusunun parasal sınırlarını dikkate alarak tüketici hakem heyetlerine veya tüketici mahkemelerine başvurmalarını istedi.
 
Tüfenkci, yerli ve yabancı turistlere yönelik aldatıcı reklamlarla ülke turizmine zarar verilmesine asla müsaade etmeyeceklerini ifade etti.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler