Müşterisi Olduğu Restoranın Patronu Oldu

Müşterisi Olduğu Restoranın Patronu Oldu

Bölgenin en eski oteli olan Kısmet Otel’in altında yaklaşık 1.5 yıldır kapalı vaziyetteki restoranı devralmalarının...

Müşterisi Olduğu Restoranın Patronu Oldu...
 
26 Mayıs 2017’de Mehmet Ok, Şükrü Ok, Kenan Bölükbaşı, Serkan Kınak ve Arif Ersoy ortaklığında Kuşadası’nda hizmete açılan Oksa Marina Balık Restaurant, 28 çeşit zengin meze menüsünün yanı sıra günlük taze mevsim balıklarıyla müdavimlerinin damak tadına benzersiz lezzetler sunuyor.   
 
Bölgenin en eski oteli olan Kısmet Otel’in altında yaklaşık 1.5 yıldır kapalı vaziyetteki restoranı devralmalarının ardından restorasyondan geçirerek yeniden hizmete açtıklarını söyleyen Oksa Marina Balık Restaurant ortaklarından Kenan Bölükbaşı, Ege Bölgesi’nden ziyade Türkiye’nin de hemen hemen en güzel deniz manzarasına sahip restoranlarının 2.5 aylık süreçte geniş bir müşteri portföyüne ulaştığını söyledi. 
 
“Dünya Mutfağından Nefis Lezzetler Sunuyoruz”
Yıllardır müşterisi olduğu restoranın patronu olarak Kuşadası halkına ve çevre ilçelerdeki elit kesime hizmet vermekten büyük bir memnuniyet duyduğunu söyleyen Bölükbaşı, işletmenin adını, ortaklarının adlarının baş harflerinden aldığını söyledi. İşletmenin ortağı Mehmet Şükrü Ok’un soyadındaki ‘O’, Kenan Bölükbaşı, Serkan Kınak ve Arif Ersoy’un baş harflerinden oluşan Oksa Marina Restaurant, ilerleyen süreçte zincir işletmeler ağı kurarak markalaşma yoluna gitmeyi hedefliyor. 
 
Yıllardır balık restoranların daimi müşterisi olduğunu ve orada gördükleri bazı yanlışları düzelterek hizmete açtıkları restoranda lanse etmeye çalıştıklarını söyleyen Kenan Bölükbaşı,
 
“Ben kendim 22 yıldır turizmin içerisindeyim. Profesyonel olarak da kendim turist rehberiyim. Aynı zamanda gurmeyim ve Dünya’nın birçok ülkesinde birçok lezzetleri tattım. Dünya mutfağından elde ettiğimiz tecrübemizi, hizmete açtığımız işletmemizde de lanse etmeye çalışıyoruz. İşletmemizde mutfak ve salon kadrosu olarak çok başarılı bir ekip oluşturduk. İşin gerçeği, Türkiye’nin hemen hemen en güzel manzarasına sahip restoranlarından biriyiz. Hizmete açtığımız işletme, bölgenin en eski oteli olan Kısmet Otel’in altında yaklaşık 1.5 yıldır kapalı vaziyetteydi” dedi. 
 
“Mutfağımızdaki Aşçılarımız İşinin Ehli Ustalardır” 
“Kuşadası halkını böyle bir manzarada yemek yemekten mahrum bırakamazdık” diyen Bölükbaşı, “Artık vakti gelmişti. Bize nasip oldu bu işletmeyi tekrardan hizmete açtık. 2.5 aylık süreçte gayet de başarılı gidiyoruz ve lezzetlerimiz gerçekten de müşterilerimizin de beğenisini cezbediyor. Fiyatlarımız da yine piyasa şartlarına göre çok uygun. Menümüzde 28 çeşit mezemizle birlikte mevsim balıkları ve ara sıcaklarımızla damak tadına eşsiz lezzetler sunuyoruz. Mutfağımızdaki ustalarımız gerçekten işinin ehli ustalardır. Mutfak ve salon ekibimiz toplam 25 personelden oluşuyor” diye konuştu. 
 
700 metrekarelik restoranın 400 müşteri kapasiteli olduğunu söyleyen Bölükbaşı, şunları kaydetti: “Müşteri portföyümüz günden güne sürekli genişliyor. Gerçekten işletmemizde ağırlıklı olarak elit misafirler ağırlıyoruz. Az zamanda hemen hemen birçok müteahhit, bürokrat, bankacı, iş adamı, esnaf ve turizm camiasının özellikle tercih ettiği uğrak bir mekan haline geldik. Bunun dışında yerli ve yabancı turistler de işletmemize yoğun ilgi gösteriyorlar."
 
“Ahtapot Salatasının Formülü Coca Cola’nın Sırrı Gibi”
Oksa Böreği ve herkes tarafından büyük takdir gören ahtapot salatasının restoranın müdavimlerince vazgeçilmez lezzetler arasında olduğunu söyleyen Bölükbaşı, “Ahtapot salatasının formülü adeta Coca Cola’nın formülü gibi ustamız tarafından sır gibi saklanıyor. Bunun dışında ara sıcaklarımız ve deniz mahsulü pazı sarmamız da bizi diğer balık restoranlardan da ayrı kılıyor.
 
Yine dil sarmamız ve zengin meze menümüz her damak tadına uygun lezzetlerden oluşuyor. Günün menüsü olarak bizim de müşterilerimizin tatmasını istediğimiz özel lezzetleri de müdavimlerimize tattırıyoruz. Deniz ürünlerini ilk elden İzmir Hali’nden temin ediyoruz. Direkt arkadaşlarımız halden tedarik ediyorlar. Ayrıca haftanın iki üç günü de belirli tedarikçilerden taze ürün alımı yapıyoruz. Haftanın beş günü de işletmemize taze balık geliyor” ifadelerini kullandı. 
 
“Baklava Gaziantep, Dondurma Maraş’tan Geliyor”
Oksa Marina Restaurant’ı diğer işletmelerden ayıran farklılığın gerek menü zenginliği, gerekse hizmet kalitesi, hizmet hızı, mekanın güzelliği ve profesyonellik olduğuna değinen Bölükbaşı, “Benim asıl işim bu. Ben Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu’nun Servis ve Bar Bölümü mezunuyum. Bunun üzerine iki yükseğini daha okuyarak eğitimimi pekiştirdim. Diğer ortağım Arif ile ben gerçekten gurmeyizdir. Ben kendim elime bavulu aldım ve kırk gün boyunca bütün Türkiye’yi gezdim.
 
Türk Mutfağı’nı çok iyi bilirim. Tüm Türkiye’de ne nerede yenir, en kalitelisi ve en lezzetlisi nereden temin edilir, hemen hemen bilirim. Örnek veriyorum; Cağ Kebabı Erzurum’a özgüdür ama bana göre Ankara Kalesi’nin dibinde bir yer var. Bana göre en güzel Cağ Kebabı’nı damak zevkinize göre orada yersiniz. Yine yurtdışında ABD, Avrupa ve Arap ülkelerinde de gerçekten lezzet neredeyse gittim, buldum.
 
Bu ucuz, pahalı meselesi ya da uzaklık yakınlık meselesi değil. Damak tadı neredeyse ben ve Arif orada olduk. Ortağım Arif zaten Gaziantepli ve lezzete çekirdekten aşina birisi. Mesela baklavamız Gaziantep’ten, dondurmamızsa Kahramanmaraş’tan geliyor. Yine meyve sebzelerimizi de yöremizden en taze haliyle temin ediyoruz” diye konuştu.
 
“İleride Zincir İşletmeler Ağı Kurmak İstiyoruz”
Oksa Marina Restaurant olarak ilerleyen süreçte hedeflerinin zincir işletme haline gelmek olduklarının altını çizen Bölükbaşı, şöyle dedi: “Bunun da startını verdik. Muğla’ya bağlı Bodrum Yalıkavak ve Marmaris’te şu anda Oksa Marina Yalıkavak ve Oksa Marina Marmaris adıyla işletme açmak için çalışmalara başladık. 6 ay ya da 1 sene içinde netlik kazanacak. Daha sonrasındaysa inşallah, Oksa Marina Alsancak, Oksa Marina İstanbul gibi de daha da geniş bir zincir işletmeler ağı kurmak istiyoruz.
 
Balık restoranlara gidilmesinde insanların farklı sebepleri var. Fiyat, kalite ve manzara gibi sebepler müşteriyi etkiliyor. Kuşadası’nda yanılmıyorsam yaklaşık 19 balık restoranı var ama kategorileri farklı. Bazı balık restoranlarının fiyatları çok uygun, bazı balık restoranlarının manzaraları çok güzel, bazılarınınsa lezzeti çok güzel ve mezeleri zengin. Yine bazı balık restoranlarının fiyatları uygun ya da var olan manzarasına göre yüksek. Fakat biz piyasaya yeni girdiğimiz için ortalamanın tam ortasında bir fiyat politikası uyguluyoruz. Ne çok aşağı, ne de çok yüksek. Bu nedenle de fiyat konusunda hiçbir şikayet almıyoruz."
 
“Serpme Kahvaltı Hizmeti De Veriyoruz”
“Lezzetten müthiş takdir almamızla birlikte bazen ufak tefek eksikliklerimiz de olabiliyor” diyen Bölükbaşı, “Bunları da zaman içerisinde hızlı bir şekilde çözmeye çalışıyoruz. Çok şükür de hem Kuşadası hem de Kuşadası’nın etrafındaki ilçeler de çok kısa zamanda bizi tanıdı. O yüzden cuma, cumartesi ve pazar günleri de özellikle rezervasyon artık şart. Hafta içini de bu anlamda hızlandırmaya çalışıyoruz. Tabi ki bu sezonla ilgili bir durum. Kışın illaki işler biraz düşecektir ama kışın da açık olan mekanımızı komple camekan ile kapatacağız. Yani kışın da müşterilerimiz yazın yemek yedikleri manzaradan mahrum olmayacaklar.
 
Sadece balık restoranla  almakla kalmıyor aynı zamanda haftanın yedi günü işletmemizde yüksek kalite serpme kahvaltı da veriliyor. Deniz manzaralı serpme kahvaltımızın fiyatı yalnızca 25 liradır. Biz sadece burayı balık restoran olarak da düşünmek istemedik. Kuşadası ve Ege Bölgesi halkını, böyle bir manzarada kahvaltı yapmaktan da mahrum bırakamazdık, bu hizmeti de koyduk” şeklinde konuştu. 
 
“Referansımız, Güzel Manzara, Güzel Lezzet, Güzel Hizmet Ve Uygun Fiyat”
Oksa Marina Restaurant’ın lokasyon itibariyle çok merkezi bir konumda olduğunu söyleyen Bölükbaşı, “Gerçekten Kuşadası’nda bunun üstünde bir manzara yok. Lokasyonumuzun bulunduğu nokta bir yarımada. Mekanımız, hem şehri, hem şehrin ışıklarının denize yansımasını, hem Marina’yı, hem Kuşadası Kalesi’ni, hem de açık denizi rahatlıkla görebilen tek yerdir. İşletmemizin açık kısmında hangi konumda oturulursa oturulsun, ilk ya da en sondaki masadan da aynı manzarayı görürsünüz.
 
Yani bizim burada sunduğumuz güzel manzara, güzel lezzet, güzel hizmet ve uygun fiyattır. Biz burayı 26 Mayıs 2017’de hizmete açtık. 1.5 yıldır kapalı olduğu için ciddi bir yatırımla tekrar bir restorasyondan geçirdik. Bu yıl itibariyle 2017 sezonu belki de Cumhuriyet tarihinin en kötü turizm sezonu. Bunun sebebini biliyorsunuz. Güvenlik dolayısıyla buradaki kruvaziyer gemilerinin iptal olması piyasaya ve Kuşadası esnafına çok büyük darbe vurdu” dedi. 
 
“Ramazan Bayramı’nda Doluluk İbremiz Zirveye Yükseldi”
Kuşadası Limanı’na bundan 2-3 sene öncesine kadar 700-800 arası gemi gelirken bu sene itibariyle 80-90 arası gemi geldiğini de sözlerine ekleyen Bölükbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çok ciddi bir düşüş demektir. Haliyle bu büyük ölçüde kruvaziyer  turizminden geçinen Kuşadası’nı olumsuz etkiledi.
 
Haliyle bu, balık ve et restoranlarının yanı sıra diğer sektörleri de olumsuz etkiliyor. O açıdan biz burayı açmadan önce zamanlamamızın yanlış olduğunu söylediler. Biz burayı Ramazan Ayı başlamadan bir gün önce açtık. Ertesi gün Ramazan Ayı’na girmemizle birlikte Allah da bize yardım etti ve bir aylık süreci çok rahat atlattık. Ramazan Bayramı’nda da öyle bir ivme kazandık ki doluluk ibresi yukarıya çıktı. Sosyal medya çalışmalarımız da buna ciddi şekilde yardımcı oldu ancak en büyük reklam iyi ve kaliteli bir hizmet verdiğinizde kulak kulağa yayılan fısıltı gazetesidir."
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler