Beyran Tarifi

gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'in en beğenilen...

UNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'in en beğenilen lezzetlerinden biri de beyran. Gaziantep'in tescilli lezzetleri arasında yer alan beyran çorbası nezle ve grip gibi solunum yolu hastalıklarına karşı adeta bir şifa kaynağı oluyor. Bu eşsiz lezzeti evde hazırlamak isteyen vatandaşlar, beyran çorbasının nasıl yapıldığını ve tarifini sorguluyor. İşte, beyran çorbası tarifi...
 
Türk mutfağının en eski lezzetlerinden beyran çorbası, çok yüksek ateşte pişirilmesinin yanı sıra içindeki kuzu eti, baharat ve bol sarımsakla kış aylarında Bağışıklık Sistemini Güçlendirerek ve  sağlamlaştırarak hastalıklara karşı koruyucu oluyor. Gaziantep kahvaltılarının vazgeçilmezi beyran, bakır sahanlarda tek tek hazırlanıyor.
 
Beyran Tarifi
Beyran Tarifi Malzemeler:
 
*  1 kg. kemikli gerdan,
*  300 gr. pirinç
*  Yaprak biber,
*  Tuz,
*  Karabiber,
*  10 diş sarımsak,
*  100 gr. beden yağı (iç yağı)
 
Beyran Tarifi Hazırlanışı
Bir tencerede 1 kg. et, suyla yüksek ateşte kaynara çıkıncaya kadar kaynatılır ve bu arada etin kefi alınır.
Kaynara çıkan etin ateşi kısılır ve haşlanıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir.
Başka bir tencerede 300 gr. pirinç haşlanır, 15 dakika daha sonra haşlanmış bu pirinçler 5 porsiyon olacak şekilde tabaklara konur. 
Pirinç üzerine 200 gr. et, et suyu, sarımsak, yaprak biber, tuz, karabiber konur ve limon sıkılır, kaynayıncaya kadar ısıtılır ve servise sunulur.
 
Not; Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Hazırlamış Olduğumuz Bu Tarifi Denediğinizde Yorumlar Bölümünde Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşırsanız Çok Seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler