Silese Cafe Restaurant'a Görkemli Açılış

Silese Cafe Restaurant'a Görkemli Açılış

Fransa'da 25 yıldır inşaat ve restaurant sektöründe çalıştıktan sonra ailesiyle birlikte memleketi Samsun'a geri...

Silese Cafe Restaurant'a Görkemli Açılış
25 yıl boyunca Fransa'da çalıştıktan sonra ailesiyle birlikte Türkiye'ye dönme kararı alan gurbetçi Kazım Özkan, memleketi Samsun'a yatırım yaptı. Özkan Ailesi, Atakum'a yeni bir mekan kazandırdı: 'Silese Cafe Restaurant'
 
Fransa'da 25 yıldır inşaat ve restaurant sektöründe çalıştıktan sonra ailesiyle birlikte memleketi Samsun'a geri dönüş yapan Kazım Özkan, oğlu Levent Mustafa Özkan ile birlikte çocuklarının baş harfleri olan Silese Cafe Restaurant'ı açarak, Fransa mutfağını Samsun'a taşıdı.
 
ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI
Atakum İlçesi'nde açılan ve Geleneksel Türk Mutfağı, Yöresel Mutfaklar dan yemekler veren 2 katlı olan cafe ve restaurantın mimari yapısı göz kamaştırırken, yemeklerinde de oldukça iddialı olduklarını belirttiler. Atakum İlçesi'ndeki Güzel Yalı Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 3046 Sokak'ta müşterilerine kapılarını açan Silese Cafe Restaurant'ın açılışına Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, HHALK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar, işadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
EZAN SESİNİ ÖZLEDİK
Açılış öncesi konuşan Silese Cafe Restaurant’ın sahibi Kazım Özkan’ın oğlu Levent Mustafa Özkan, memleketlerine böylesine güzel bir mekanı kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Fransa’da ailemin işi gereği restaurant sektörlerinde çok çalıştım. Türkiye’ye dönüş yaptıktan sonra da bu cafe restaurantı babam ile birlikte açma kararı aldık. Fransa’dan vatan özlemimiz dindirmek ve ezanımızın sesini duymak için dönüş yaptık. Açılışımıza katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
BAŞKAN TAŞÇI YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
Silese Cafe Restaurant’ın istihdama katkı sağladığını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum ilçemiz her gün hızla gelişiyor. Karadeniz bölgemizin en hızlı gelişen ilçesinde böyle güzide işyerlerimizin hızla artmasına ihtiyacımız var. Nüfusumuz her yıl ortalama 12 bin civarında artış gösteriyor.
 
Atakum ilçemiz, Karadeniz’in küçük bir İstanbul modelini aldı. Bu manada böyle nüfus yoğunluğunun arttığı bir ilçede işyerlerinin sayısı da açılması gerekiyor. Öncelikle Kazım Özkan arkadaşımıza böyle güzel bir yatırımı Atakum ilçemizde yaptığı için canı gönülden teşekkür ediyoruz. Çünkü hem ilçemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı veriyor, hem de ilçemizdeki istihdama yani işsizliğin giderilmesine böyle güzel işyerleri katkı veriyor” diye konuştu.
 
TİCARET ŞEHİRLERİN KALBİDİR
Konuşmasına şehitlere rahmet dileyerek başlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Kazım kardeşimiz Fransa’da hayatını sürdürmüş. Orada parasını biriktirmiş ve vatan sevdası ile birlikte gelmiş Atakum ilçemizde bu yatırımı yapmış. Ticaret şehirlerin kalbidir. Ticaret varsa o şehrin kalbi güçlü demektir. Bu yatırımı buraya yapan Kazım kardeşimize, eşine ve çocuklarına başarılar diliyoruz. Allah yollarını açık etsin. Burada çalışacak olan bütün kardeşlerime kazasız, belasız çalışma günleri diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından cafenin açılış kurdelesi kesildi. Kurdeleyi Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta ve işadamları birlikte kestiler. Açılışın ardından cafeyi gezen protokol üyeleri hayranlıklarını gizleyemediler.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler