Çakıldaklı Tarifi

Çakıldaklı Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağında İsimleri tuhaf ama hepsi gerçek lezzetli yemekler. İşte Anadolu mutfağından tadıyla olduğu kadar ismiyle de hafızalara kazınacak yemeklerden Adana Mutfağından..

Geleneksel Türk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklar dan nefis bir  çorba ! işte sizlere
Yöresel mutfaklarımızda ve Osmanlı ve Türk Mutfağında bir çok yemek ismi şaşırtıcı ve enteresandır. Bu lezzetli ve nefis yemeklerin Her birinin mutlaka ayrı ayrı yemek hikayeleri vardır. Bu gün İlginç Yemek İsimlerini ve tariflerini Türk Aşçı Haberleri olarak ilginç yemek isimlerinden "Çakıldaklı Çorba Tarifi" sizlerin sofralarına taşımak ve  sizlerle paylaşmak istedik.
 
Geleneksel Türk Mutfağında İsimleri tuhaf ama hepsi gerçek ve hepsi lezzetli yemekler. İşte Anadolu mutfağından tadıyla olduğu kadar ismiyle de hafızalara kazınacak yemeklerden Adana Mutfağında Bağışıklık Sistemini Güçlendiren En Sağlıklı Çorbalardan "Çakıldaklı Çorba" nasıl yapılır? "Çakıldaklı Çorbasi" nereye aittir? "Çakıldaklı Çorba" tarifini biliyormusunuz? Yöresel Çorbalarımızdan "Çakıldaklı Çorba" tarifinde kullanılan malzemeler nelerdir?  
 
Çakıldaklı Çorba, başta Çukurova Bölgesi olmak üzere Adana Mutfağında ve Osmaniye’de ün yapan bir çorbadır. Bu çorbamız, oldukça iştah açıcı, lezzetli ve bereketli bir çorba olarak bilinir. İşte çakıldaklı çorba tarifi…
 
"Çakıldaklı Çorba Tarifi"
Çakıldaklı Çorba Tarifi Malzemeler
 
*  Yarım kg biber 
*  Yarım kg patlıcan
*  Yarım kg fasulye
*  Yarım kg domates
*  Yarım kg dövme
*  Yarım kg nohut
*  2 tane patates
 
Çakıldaklı Çorba Tarifi Hazırlanışı
Biber, patlıcan, fasulye ve domates ufak ufak doğranır.
Dövme ve nohut iyice yıkanır.
Isıtılmış su tencereye aktarılır. 
 
Bu malzemeler piştikten sonra sarımsak dövülür. 
Salça, nane ve yağ karıştırılıp tavada kavrulur.
Çorbanın üzerine dökülür ve çakıldaklı çorbamız yemeğe hazır olur. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz "Çakıldaklı Çorba" ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler