Yuvarlama (Yuvalama) Tarifi

Yuvarlama (Yuvalama) Tarifi

Yuvarlama (Yuvalama) Tarifi; Yemeğe yoğurt ilave edildikten sonra ekşimemesi için kapağını kapat...

Antep Mutfağından Yuvarlama (Yuvalama) Tarifi
Yuvarlama (Yuvalama) Tarifi Malzemeler
Yuvarlama (Yuvalama) Tarifi Köfteleri için
 
*   150 gram yağsız çiğ köftelik kıyma
*   1 su bardağı pirinç
*   10 - 12 adet tane karabiber
*   Tuz
 
Geleneksel Türk Mutfağında Bağışıklık Sistemini Güçlendiren En Sağlıklı Çorbalardan Yuvarlama (Yuvalama) Tarifi Yemeği için
*   200 gram kuşbaşı et
*   1/2 su bardağı nohut
*   1,5 su bardağı süzme yoğurt
*   1 adet yumurta
*   Su
 
 Yöresel Mutfaklarda Yuvarlama (Yuvalama) Tarifi Sosu için
*   4 yemek kaşığı tereyağ
*   1 yemek kaşığı sıvı yağ
*   2 yemek kaşığı nane
 
Yuvarlama (Yuvalama) Tarifi Hazırlanışı
Pirinç beyaz suyu gidene kadar yıkanıp süzgece alınıp iyice kuruyana kadar bekletilir. Kuruyan pirinçler, tuz ve karabiber uygun bir aletle un haline getirilir. 
 
Un haline gelen pirince kıyma ilave edilip macun kıvamına gelinceye kadar yoğurulur. Yuvarlama hamurunun üzerine ıslak bir bez örtülüp kuruması engellenir.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, uzun ince şeritler elde edilir. Bu şeritler yuvarlandığında nohut büyüklüğünü geçmeyecek parçalara bölünür.
 
Parçaları düzgün yuvarlayabilmek için avuç içine sıvı yağ sürülüp, nohut büyüklüğünde
köfteler yapılır. Köfteler kurumaması için yine nemli bezin altında saklanır. Bütün köfteler hazırlandıktan sonra hepsi kaynar suda 10 dakika haşlanır.
 
Haşlanan köfteler sudan çıkartılıp soğumaya bırakılır. Başka tencerede bir gece önceden suda bekletilmiş nohut ve et iyice yumuşayana üzerini aşacak kadar suda pişirilir. Yumuşayıp pişen et ve nohuta yuvarlamalar ilave edilip beraber kaynamaya bırakılır. Bu esnada süzme yoğurt ve yumurta çırpılır.
 
Yoğurdun kesilmemesi için yemeğin suyundan bir kepçe alınıp yoğurtlu karışıma yavaşça eklenip karıştırılır. Ilıklaşan yoğurt ağır ağır yuvarlamaların olduğu tencereye alınıp beraberce 10 dakika kaynatılır.
 
Yuvarlamalar kaynarken tavada yağ kızdırılıp nane ile karıştırılır. Hazırlanan sos yemeğin üzerine dökülüp servis edilir. Pirinçleri mutlaka un haline gelecek kadar ince öğütün. Gerçek lezzet istiyorsanız asla pirinç unu kullanmayın.
 
Yemeğe yoğurt ilave edildikten sonra ekşimemesi için kapağını kapatmayın. Hazırladığınız yuvarlamaları haşlayıp soğuttuktan sonra derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “Yuvarlama (Yuvalama) Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler