Başkan Fatma Şahin'e Milli Gurme Nişanı

Başkan Fatma Şahin'e Milli Gurme Nişanı

Konfederasyonu Başkanı Hasan Özaygut’ta Gaziantep adına gerçekleştirilen bütün çalışmalarda Büyükşehir...

Başkan Fatma Şahin'e Milli Gurme Nişanı
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan ve Gaziantep Dernekler Konfederasyonu Başkanı Hasan Özaygut tarafından Milli Gurme nişanı verildi.
 
Gaziantep Dernekler Konfederasyonu tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği 1. Ulusal Yemek Yarışması Festival Parkta yapıldı. Yarışmacıları ziyaret eden ve onlarla uzun uzun sohbet eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan ve Gaziantep Dernekler Konfederasyonu Başkanı Hasan Özaygut tarafından "Milli Gurme” nişanı verildi.
 
"Türkiye’nin ünlü şeflerini Gaziantep ağırlıyor"
Tahir Tekin Öztan’ın Gaziantep mutfağının tanıtımına büyük destekleri olduğunu ifade eden Başkan Şahin gastronomi unvanının alınmasıyla ilgili ilk çalışmaların temelinde yer alanlar arasında Tahir Tekin Öztan’ın önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek Öztan’ı kutladı.
 
Başkan Şahin yemek yarışmalarının kültürel buluşma açısından da büyük önem taşıdığını ifade ederek “Bugün burada Türkiye’nin dört bir yanından gelmiş ünlü şeflerimizi, üniversitelerimizin aşçılık ve gastronomi bölümü hocaları ve öğrencilerini görmekten çok mutluyuz. 
 
Bugün Gaziantep mutfak anlamında Türkiye’yi kucaklıyor. Gelenekten geleceğe mutfak kültürünün aktarılması açısından da büyük önem taşıyan bu yarışma ve benzeri yarışmaları her zaman olduğu gibi desteklemeye devam edeceğiz. 1.Ulusal Yemek Yarışmasının organizasyonunda emeği geçen herkesi Gaziantep Dernekler Konfederasyonu Başkanı Hasan Özaygut ve Şef Fazilet Kahraman’ın şahslarında kutluyorum. 
 
Gaziantep mutfak kültürünün gelişmesi ve tanıtımında özverili çalışmalarını yakından izlediğimiz, Gaziantep’in bu anlamda gelişmesi için önemli çalışmaların startını verenler arasında ilk sıralarda yer alan Tahir Tekin Öztan’ı da kutluyor, birlikte önümüzdeki süreçlerde birçok çalışmalar gerçekleştireceğimize inanıyorum. Yarışmacılarımızı kutluyorum. Bu yarışmanın kaybedeni yoktur. Türkiye’nin dört bir yanından buruya gelerek iştirak eden şeflerimize, öğrencilerimize Gaziantep’e hoş geldiniz diyorum” dedi.
 
Başkan Şahin gastronomi için önemli misyonlar üstlenmiştir
Sadece Gaziantep’in değil Türkiye’nin de tanıtımında büyük roller üstlenen ve üstlendiği misyonu başarıyla yerine getiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür eden Tahir Tekin Öztan “Gaziantep’in hak ettiği gastronomi unvanının alınmasında büyük gayretler gösteren ve bu unvanın alınmasından sonra gerek kentimizin gerekse ülkemizin tanıtımı için yoğun mesailer sar ederek Gaziantep’i hak ettiği yerlere getirmeyi başaran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’e çok teşekkür ediyoruz. 
 
Bakan Başkanımız bütün projelerimizde daima yanımızda yer aldı. Bundan sonra da birlikte çok güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum. Bugün derneğimiz ve federasyonumuz adına Bakan Başkanımıza Milli Gurme Nişanı unvanı veriyoruz. Başkanımız Fatma Şahin sadece Gaziantep’in değil Türk Mutfağının da tanıtımında ve geliştirilmesinde emekleri asla inkar edilemeyecek bir insan. Kendisine şansım ve kentimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
 
Gastronomi Başkan Şahin’le hak ettiği yere ulaşıyor
Konfederasyonu Başkanı Hasan Özaygut’ta Gaziantep adına gerçekleştirilen bütün çalışmalarda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in desteklerini gördüklerini ve Ulusal Yemek Yarışmasına verilen desteklerden dolayı teşekkür ettiklerini ifade ederek “Başkanımız yöresel ürünlerimizin ve Gaziantep mutfağının evrensele taşınmasında önemli bir misyon üstlenmiştir. Şeflerimizle birlikte koordineli çalışmalar yaparak hep birlikte Gaziantep ve Anadolu Mutfağını dünyaya farklı proje ve etkinliklerle dünya kamuoyuna taşıyabiliriz. 
 
Bizlere verdikleri desteklerden dolayı Başkanımız Sayın Fatma Şahin’e teşekkür ederiz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan ve Gaziantep Dernekler Konfederasyonu Başkanı Hasan Özaygut Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e “Milli Gurme” nişanını taktim ettiler.
 
Başkan Şahin’den Gaziantep sizi bekliyor çağrısı
Başkan Şahin yarışmada jüri başkanlığı da yaparak yarışmacıların hazırladığı bir birinden lezzetli yemeklere puan verdi.
 
Yarışmada dereceye giren şeflerin ödüllerini de veren Başkan Şahin günün anısına bütün aşçılarla ve şeflerle hatıra fotoğraf çektirerek “Şimdi Gaziantep’e gelme zamanı ve Gaziantep Sizi Bekliyor” çağrısı yaptı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler