Turoyd’dan Azerbeycan’da Tanıtım Atağı!

Turoyd’dan Azerbeycan’da Tanıtım Atağı!

TUIB İdare Heyeti Başkanı Ali İhsan Genç ve YK Üyeleri ile yapılan temaslarda bölgede yaşayan iş adamlarının...

Turoyd’dan Azerbeycan’da Tanıtım Atağı!

Rusya, Çin ve İran’dan sonra Türk Turizmini tanıtmak adına TUROYD Yönetim Kurulu heyeti Azerbaycan’a yapılan ziyarette üst düzey temaslarda bulundu.

 

Azerbaycan Yürütme Kurulu Başkanı Halil Duru’nun organize ettiği toplantıya; Turizm Otel Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Aksu, Azerbaycan Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Halil Duru; Başkan Yardımcısı Murat Yumak, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hatice Şule Gökirmak ve Tarkan Akyuz ile Yönetim Kurulu Asistanı Selen Ertunga’nında aralarında olduğu heyet TC Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Dr. İrfan Çiftçi ile bir araya geldi. Toplantıda Türk Turizmi ve Azerbaycan turizminin geliştirilmesine yönelik istişarelerde bulunuldu, Turizm Otel Yöneticileri Derneği TUROYD hakkında Büyükelçilik bilgilendirildi.

 

Karşılıklı yatırımlar yapılacak

TUROYD Azerbaycan Heyeti’nin temaslardaki ikinci durağı Türk İşadamları TUIB (Türkiye ve Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler İçtimal Birliği) oldu. TUIB İdare Heyeti Başkanı Ali İhsan Genç ve YK Üyeleri ile yapılan temaslarda bölgede yaşayan iş adamlarının TUROYD hakkında bilgilendirileceği ve TUIB ile birlikte karşılıklı yatırımlar yapılacağının sözü verildi.

 

Ortak projeler üretilecek

Görüşmenin ardından Azerbaycan Turizm Bakanlığı ziyaret edildi. Turizm Bakan Yardımcısı Nazım Samedov ve Turizm Bakanlık Heyeti ile yapılan toplantıda Türk ve Azeri Turizmi konuları tartışıldı, birlikte ortak projeler üretme kararı verildi.

 

Toplantıya ilişkin gündem maddelerinin başında istihdam ve eğitim yer aldı

Eğitim ve kalifiye personel konusunda Azerbaycan’da çok ciddi açıkların olduğu belirtildi. Bu konularda TUROYD Heyeti destek sözü verdi. Bir başka gündem maddesi karşılıklı iki ülkenin turizm alanındaki tanıtımı ve işbirliği idi. Azerbaycan’da turizm alanındaki otel yatırımlarının planlanmasında destek ihtiyacı dile getirildi, TUROYD’dan bu konularda destek istendi. İki ülke arasında Turizmin çeşitlendirilmesi ve otel yönetimi konusunda birlikte çalışmak üzere bir platform oluşturulmasına karar verildi.



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler