Mutfak Müzesi Ziyareti Akınına Uğruyor

Mutfak Müzesi Ziyareti Akınına Uğruyor

Yerli ve yabancı turistlerin müzeye büyük ilgi gösterdiğini de ifade eden Başkan Okay, şunları söyledi: "Bölgemizde...

Mutfak Müzesi Ziyareti Akınına Uğruyor

KAHRAMANMARAŞ'ta Dulkadiroğlu Belediyesi'nce restore edilen tarihi konakta açılan Mutfak Müzesi kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyareti akınına uğruyor.

 

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 8 Temmuz'da Kurtuluş Mahallesi'nde açılan Mutfak Müzesi'nin şehrin mutfak kültürünü gelecek nesillere en net şekilde taşıdığını söyledi. 

 

Kahramanmaraş mutfağında kullanılan tarihi araç ve gerçeklerin mutfak müzesinde sergilendiğini kaydeden Başkan Okay, konak kültürünün de bal mumu heykellerle sergilendiğini belirtti.

 

Yerli ve yabancı turistlerin müzeye büyük ilgi gösterdiğini de ifade eden Başkan Okay, şunları söyledi:

 

"Bölgemizde bulunan tarihi konakları aslına uygun olarak restore ederken, bu konakların işlevli bir şekilde kullanılması için de çalışma yapıyoruz. Bu kapsamda ilk restore ettiğimiz konağı mutfak müzesi olarak hizmete açtık. 

 

Açılışını yaptığımız günden bu yana müzemizi çok sayıda vatandaşımız ziyaret etti. Turizm noktasında bu eserimizin bölgemize çok önemli bir katkı sağladığını görmekteyiz. Şuanda genç kardeşlerimiz mutfak müzemizi ziyaret ederek şehrimizin mutfak tarihi ve kültürüyle alakalı bilgiler ediniyorlar. 

 

Bu durum bizim burada elde etmeyi amaçladığımız hedeflerimizden biridir. Genç kardeşlerimize bu kültürümüzü en iyi şekilde burada aşılayacağız."



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler