Belediye Başkanı Çöp Topladı, Aşevinde Patates Soğan Soydu

Belediye Başkanı Çöp Topladı, Aşevinde Patates Soğan Soydu

Hoş görebiliyor muyuz farklı davranışları?" sözleriyle başlayan mektubunda Başkan Uysal, şu ifadelere yer verdi...

Belediye Başkanı Çöp Topladı, Aşevinde Patates Soğan Soydu
Antalya merkez Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye personeliyle empati kurmak amacıyla temizlik işçisi oldu, caddeleri süpürdü. Aşçı ve çağrı merkezi personeli yerine de geçen başkan, muhtaç ailelere yemek pişirdi, patates soğan soydu, telefonla vatandaşların sorunlarını dinledi.
 
Başkan Ümit Uysal, 1 Ağustos’un Dünya Empati Günü ilan edilmesi amacıyla geçtiğimiz hafta mektup hazırlayarak BM, AB, OECD ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi dünyaya yön veren 14 kurum ve kuruluşla birlikte aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu Türkiye’nin en etkili isimlerine gönderdi. "Anlayabiliyor muyuz başkalarını? 
 
Hoş görebiliyor muyuz farklı davranışları?" sözleriyle başlayan mektubunda Başkan Uysal, şu ifadelere yer verdi: "Hissetmeye çalışıyor muyuz karşımızdakinin duygularını? Evimizde, sokağımızda, mahallemizde, iş yerimizde, okulumuzda ve başkalarıyla yaşadığımız her alanda empati kurmayı becerebiliyor muyuz? Fanatizmden, farklılıklara karşı önyargılı, acımasız, tahammülsüz tutumlardan kurtulabiliyor muyuz?"
 
Eline süpürgeyi aldı, caddeleri titizlikle temizledi
1 Ağustos günü ise takım elbisesinin çıkarıp temizlik işçisi kıyafetini giyen Başkan Ümit Uysal, empati kurmak amacıyla caddelerde belediyenin temizlik işçileriyle birlikte görev aldı. Eline süpürgeyi alan Uysal, Lara bölgesinde bulunan ağaçlardan dökülen yapraklar ile sokağa atılan çöpleri yaklaşık yarım saat boyunca titizlikle temizledi. Topladığı çöpleri diğer mesai arkadaşlarıyla birlikte çöp konteynerine boşaltan Başkan Uysal’ın caddenin temizliği boyunca hiç zorlanmadığı gözlerden kaçmadı.
 
"1 Ağustos’u Dünya Empati günü olarak kutlatalım"
Empatinin önemine değinen Uysal, 1 Ağustos’un Dünya Empati Günü için takvimde boşluk olduğunu belirterek, "Dünyamızda bugün yaşanan savaşları, sıkıntıları israfla, kıtlıkların bir arada yaşandığını düşündüğümüzde, en ihtiyacımız olan kavramlardan bir tanesi empati. Yani başkasının yerine kendini koyabilmek, muhatabını yerinde hissedebilmek ve onu anlayabilmek. 
 
Belki bir boşluk oluşmuş insanlık açısından genel olarak. Böyle bir boşluğu fark ettik ve dedik ki böyle önemli bir kavramın neden günü yok.
Biz de bunun bütün dünya genelinde önemli kuruluşların tamamına yazdık, Türkiye’mizde de makamların mercilerin tamamına yazdık. Baktık 1 Ağustos’ta başka bir gün göremedik ve 1 Ağustos’u Dünya empati günü olarak kutlayalım, o gün kendimizi başkasının yerine koyalım diye düşündük. İnternet ortamında da imzaya açtık dilekçemizi" dedi.
 
"Büyük bir duygusal transfer sorunu yaşamadım"
15-16 saatlik mesaisi olduğunu ancak alın teriyle çalışan belediye personelinin yerine geçmek istediğini belirten Uysal, "Bugün bu mesaiyi onların yerine koyalım istedik. İnanın hani başkanlık makamında çalışmakla, şurada toplumun kullandığı yolun kenarındaki kurumuş yaprakları temizlemenin arasında fark yok. İkisinde de kamu yararı var. İkisinde de kamusal hizmet görüyorsunuz. 
 
Tabi emekçilerimiz geçimlerini bundan sağlıyorlar. Onlar böyle bizim gibi 5 veya 10 dakika, 1 saat, 1 gün değil bütün yaşamlarını bu şekilde devam ettiriyorlar. Bu anlamda elbette onların içerisinde bulundukları güçlükleri de hafife almamak gerekir ancak bizler de kamu yöneticisi olarak gece gündüz benzer duygularla çalıştığımız için büyük bir duygusal transfer sorunu yaşamadım. 
 
Büyük bir doğallık içerisinde temizledim. Zaten kendimi günlük yaşamda da bu psikoloji içerisinde, yaprakları süpürürken ki psikoloji içerisinde hissediyorum açıkçası" diye konuştu. Belediye temizlik personeli ise, "Biz her zaman başkanımızın yanımızda olmasından memnunuz. Çok güzel bir empati oldu. Her zaman işçilerin yanında olduğunu gösterdi" diyerek duygularını ifade etti.
 
Çağrı merkezinde sorun çözücü oldu
Daha sonra vatandaşların sorun ve şikayetlerini çözmek amacıyla belediye tarafından kurulan 40 personellik ‘Turunç Masa Çözüm Merkezi’ne gelen Uysal, burada da masaya oturarak sorunlarının çözülmesini bekleyen vatandaşları telefonla aradı. Vatandaşlara kendisini belediye başkanı olarak değil ismiyle tanıtan Uysal, daha sonra vatandaşın talep ve şikayetlerinin giderilmesi için işlem gerçekleştirdi.
 
Aşçı oldu, patates ve soğan soydu
Buradan da yine belediyenin yardıma muhtaç vatandaşlar için kurduğu Aş Evi’ne geçen Uysal, aşçı kıyafetlerini giyerek aş evinin mutfağına geçti. Diğer aşçılarla birlikte bir kazan dolusu patates ve soğanı profesyonel aşçılar gibi soyan Uysal, "Evde de patates soymuşluğum var" diyerek konuya uzak bir kişi olmadığını ifade etti. Uysal, patates soyarak başka bir psikoloji hissetmediğini, patates soymanın da kamu hizmeti olduğuna dikkat çekti.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler