Göcek'in Ot Yemekleri Festivalle Tanıtılacak

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, ot yemeklerinin tanıtılması amacıyla ilkbaharda "Göcek 2. Ot Yemekleri Festivali" düzenlenecek

Göcek'in Ot Yemekleri Festivalle Tanıtılacak
Muğla’nın Fethiye ilçesinde, ot yemeklerinin tanıtılması amacıyla ilkbaharda "Göcek 2. Ot Yemekleri Festivali" düzenlenecek
 
Muğla'nın Fethiye ilçesinde, ot yemeklerinin tanıtılması amacıyla ilkbaharda festival düzenlenecek. Göcek 2. Ot Yemekleri Festivali hazırlık toplantısı eski belediye binası toplantı salonunda yapıldı.
 
Göcek Kültür ve Turizm Derneği tarafından gerçekleştirilecek festival kapsamında yörede yetişen otlar ve otlardan yapılan yemeklerin tanıtımı yapılacak. Etkinlikte yöresel otlardan yapılan yemekler, konuklara ikram edilecek. En lezzetli ot yemeği, Türkiye Aşçılar Federasyonu üyelerinden oluşan jüri üyeleri tarafından seçilecek.
 
 
Göcek Kültür ve Turizm Dernegi Başkanı Onur Ugan, yaptığı açıklamada, her yıl mart ayının son haftası festivali düzenlediklerini söyledi. Festivalin ilk gününde ot toplayacaklarını, ikinci gününün ise ot yemeklerinin yapımına ayrılacağını belirten Ugan, “Genç neslin yörelerinde yetişen otları tanımasını istiyoruz. 
 
Vatandaşlarımızın emeklerini pazarlayabilecekleri bir ortam sağlamak istiyoruz. Katılımın geçen yıla oranla çok daha iyi olmasını bekliyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu katlanarak devam edecek.” dedi.
 
"Yemek kültürü turizme önemli katkı sağlayacak"
Ugan, yöresel ot yemeklerinin yanı sıra yöresel oyunların da etkinlikte yer alacağını ifade etti. Fethiye’de ot çeşitlerinin bol miktarda bulunması nedeniyle ilçenin mutfağında otların önemli yer edindiğini anlatan Ugan, "Göcek Mahallesi'nde bazıları unutulamaya yüz tutmuş yemeklerin tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve gastronomi turizmine katkı sağlanması amacıyla bu festivali düzenliyoruz. Festival, Göcek’in yemek kültürü turizmine önemli katkı sağlayacak.” diye konuştu. 
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler