Höşmerim Ve Çullama Adlı Yemekler Coğrafi İşaret Tescili Aldı.

Höşmerim Ve Çullama Adlı Yemekler Coğrafi İşaret Tescili Aldı.

Ahiler kalkınma Ajansı tarafından yapılan başvuru sonrası Kırşehir yöresine ait Höşmerim ve Çullama adlı..

Höşmerim Ve Çullama Adlı Yemekler Coğrafi İşaret Tescili Aldı.
Ahiler kalkınma Ajansı tarafından yapılan başvuru sonrası Kırşehir yöresine ait Höşmerim ve Çullama adlı yemekler coğrafi işaret tescili aldı.
 
Ahiler Kalkınma Ajansının Türk Patent ve Marka kurumuna yaptığı başvuru ve Bilim Sanayi Teknoloji Müdürlüğünün desteklediği coğrafi işaret tescili alan Höşmerim ve Çullama yemeklerinden sonra bölge adına Kaman Cevizi ve Cemele Biberi de Türk Patent ve Marka kurumuna coğrafi işaret tescili için başvuru yapılacak.
 
Kırşehir’de Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hasan Ünlü’den edinilen bilgiye göre şehir merkezinde var olan 80 lokantanın hiçbirinde talep olmadığı için Höşmerim ve Çullama adlı yemekler yapılmıyor.
 
Kültürün devamını sağlamak için Kırşehir’de sadece Belediye işletmesi olan Ağalar Konağı coğrafi tescil alan Höşmerim ve Çullama adlı yemekleri yapıyor. Coğrafi tescil alan yemekler için Şubat ayında tören düzenlenecek.
 
Türk Aşçı Haberleri Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Nefis Çullama Tarifi” ile ilgili... Çullama/ Patlıcan Çullaması /Diyet Yapanlar İçin Bile Çok Uygun Bir Yemek... alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Nefis Höşmerim Tarifi” Höşmerim Tarifi, Höşmerim Nasıl Yapılır? ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler