Yöresel

Yöresel "Bafra Pidesi" Dünyanın En İyisi Seçildi!

Lezzet eleştirmenlerinin görüşlerine yer veren ve dünya genelindeki yemekleri araştıran bu prestijli site, dünyanın en iyi ekmeklerini sıralarken Bafra Pidesi’ni birinci sıraya koydu...

 
Bafra Pidesi Dünyanın En İyisi Seçildi! İşte Lezzetinin Sırrı!
Türk Aşçı Haberleri olarak gururla bildiriyoruz ki, uluslararası bir internet sitesi, dünyanın en iyi ekmeği olarak Bafra pidesini seçti. Bu 100 yıllık lezzetin sırrını Şef Tolga Kuru detaylandırdı. Şef Kuru, "Ustalarımız hamuru bir gün boyunca dinlendiriyor," diye belirtti.
 
Lezzet eleştirmenlerinin görüşlerine yer veren ve dünya genelindeki yemekleri araştıran bu prestijli site, dünyanın en iyi ekmeklerini sıralarken Bafra Pidesi’ni birinci sıraya koydu. Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan bu özel pide, ulusal ve uluslararası alanda büyük bir üne kavuştu. Türk Aşçı Haberleri olarak bu gururu paylaşıyoruz.
 
"Maya Faktörü Çok Önemli"
Konuyla ilgili açıklama yapan Şef Tolga Kuru, "Bu, gerçekten gurur verici bir durum. Bafra pidemiz, Türkiye'deki birinciliğinden sonra dünya birincisi oldu. Bu lezzeti tüm dünyaya duyurmak için çok çaba sarf ettik. Babam Coşkun Kuru’dan aldığım bu bayrağı 2024 yılında böyle bir dereceyle taçlandırdığımız için çok mutluyum. Gelecek nesillere de harika bir miras bırakacağız," dedi.
 
Kuru, hamurun hazırlanmasındaki önemin altını çizerek, "Hamurda maya faktörü çok önemli. Ustalarımız bu hamuru bir gün boyunca dinlendiriyorlar. Bu süreçte hamur öyle bir kıvama geliyor ki, dünya birinciliğine layık oluyor. En iyi hamur işi tariflerinden Bafra pidesi için Hamurun mayalanması sırasında içerde mikrotüneller oluşuyor ve ortaya mükemmel bir kıvam çıkıyor. Meşe ve gürgen odunu ile mayalanmış bu güzel hamurun dansı, muazzam bir lezzeti ortaya çıkarıyor," diye ekledi.
 
"Yüzyıllık Bir Lezzet"
Şef Kuru sözlerine şöyle devam etti: yöresel mutfaklarımızdan Karadeniz mutfağında "Cumhuriyet yıllarından itibaren Bafra’da bu pide yapılıyor. Babam bu sanatı Bafra'daki pide fırınlarında öğrendi ve biz de bu geleneği devam ettiriyoruz."
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Bafra Pidesi'nin dünya çapında birincilik kazanmasından büyük bir gurur duyuyoruz. Bu eşsiz lezzetin sırrını ve tarihini paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler