Türk Kızılay'dan Kavurma Konserve 'leri ile Gıda Yardımı

Türk Kızılay'dan Kavurma Konserve 'leri ile Gıda Yardımı

Kurban etlerinden elde edilen uzun ömürlü kavurma konserve 'leri, Türk Kızılay'ın aşevlerinde hijyenik koşullarda hazırlanarak yemeklerde kullanılıyor. Meftune (Diyarbakır), kazan kebabı..

 
Türk Kızılay'dan Günde 50 Bin Kişiye Yemek Hizmeti
Türk Aşçı Haberleri - Türk Kızılay, "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla yürüttüğü kurban kampanyası kapsamında, Türkiye genelinde 41 aşevinde günde 50 bin kişiye yemek dağıtımı yapıyor. Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanlık etler, dağıtımın ardından konservelere dönüştürülerek aşevlerinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.
 
Kavurma Konserveleri ile Gıda Yardımı
Kurban etlerinden elde edilen uzun ömürlü kavurma konserveleri, Sosyan yardımlaşma Türk Kızılay'ın aşevlerinde hijyenik koşullarda hazırlanarak yemeklerde kullanılıyor. Meftune (Diyarbakır), kazan kebabı (Konya), Arap tava (Kahramanmaraş) gibi yöresel yemekler, aşevlerinde pişirilerek ihtiyaç sahiplerine sunuluyor. Özellikle Osmanlı mutfağının mirası olan coğrafi işaretli meftune, Diyarbakır Aşevi menüsünün en sevilen lezzetleri arasında yer alıyor.
 
Diyarbakır Kızılay Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Demirel'in Açıklamaları
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Diyarbakır Kızılay Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Demirel, "Kurban Bayramı’nı Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye kampanyamız çerçevesinde Türk Kızılay’ına bağışlanan kurban etlerimiz, Et ve Süt Kurumu’nda konservelendikten sonra yıl boyunca 41 ildeki aşevlerinden biri olan Diyarbakır’da da her gün ihtiyaç sahibi bin 100 aileye sefer taslarında götürülmek üzere yemeklerde pişiriliyor. Bu çerçevede yüzde 10’a yakın eti aşevlerinde yemeklere koyarak pişiriyoruz" dedi.
 
Etlerin Hijyenik Muhafazası ve Dağıtımı
Demirel, kesilen kurbanların ilk olarak ihtiyaç sahibi ailelere et olarak dağıtıldığını, kalan kısımların ise hijyenik ortamda 800 gramlık konserve kutularında depolandığını belirtti. Yıl boyunca bu konserveler, aşevlerinde yemeklerde kullanılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Demirel, "4 kiloluk kurban konservelerimizi 41 aşevimizde günlük olarak 50 bin kişilik yemeklerde kullanıyoruz. Yıl boyu bu yemekleri sefer taslarında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Her gün düzenli olarak 3 çeşit yemeği ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Kurban Vekâleti Nasıl Verilir?
Kızılay’a vereceği kurban vekâletleriyle daha güçlü bir yardımlaşma ağı oluşturmak ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmak isteyen hayırseverler, vekâletlerini bankalarda bulunan Kızılay bağış hesapları, internet bankacılığı, Kızılay web sitesi, mobil uygulama, fast/eft/havale, 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattı ile ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden verebiliyorlar.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Türk Kızılay'ın bu anlamlı ve geniş çaplı yardım çalışmalarını sizlere aktarmaktan gurur duyuyoruz. Yardımseverlerin destekleriyle, Türk mutfağının lezzetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler