Hacı Adaylarının Üç Öğün İhtiyacını Karşılıyor

Hacı Adaylarının Üç Öğün İhtiyacını Karşılıyor

Başkan Erbaş, ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, Mekke Mutfağı’nda 65’i aşçı olmak üzere 200’den fazla personelin görev aldığını belirtti. Hijyen kurallarına azami dikkat..

Mekke Mutfağı: Hacı Adaylarının Üç Öğün İhtiyacını Karşılıyor
 
Türk Aşçı Haberleri - Diyanet İşleri Başkanlığı, Mekke’de kurduğu “Mekke Mutfağı” ile hacı adaylarının üç öğün yemek ihtiyacını karşılıyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, günlük 30 bin kişilik yemek çıkarılan bu büyük mutfağı ziyaret ederek, çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Erbaş, mutfakta çalışan görevlilerle sohbet edip yemeklerin yapım sürecine dair detayları öğrendi ve hatta hacılar için hazırlanan pilavın yapımına bizzat yardım etti.
 
200'den Fazla Personel Görevde
Başkan Erbaş, ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, Mekke Mutfağı’nda 65’i aşçı olmak üzere 200’den fazla personelin görev aldığını belirtti. Hijyen kurallarına azami dikkat edilerek yemeklerin hazırlandığını vurgulayan Erbaş, "Hacı adaylarımıza en iyi şekilde hizmet vermek için çalışıyoruz. Hijyen bizim için çok önemli. Mutfak kültürümüze uygun yemekleri hacılarımıza sunuyoruz ve aşçılarımızı Türkiye’den getiriyoruz. Bu mutfakta günlük 30 bin kişiye yemek hazırlıyoruz ve hac mevsiminin sonuna kadar bu hizmeti sürdüreceğiz," dedi.
 
Diyetisyenler Tarafından Hazırlanan Menüler
Mekke Mutfağı’nda yemekler 20 ocak, 16 buhar kazanı ve 18 fırında hazırlanıyor. Menüler, Türk aşçı ve diyetisyenler tarafından özenle oluşturuluyor ve sıcak-soğuk dağıtım zincirleri ile hacı adaylarının konakladığı otellere ulaştırılıyor.
 
Ödüllü Aşçılar Görevde
Yarı açık menüden faydalanan hacılara, üç öğün yemek hizmetinin yanı sıra kumanya dağıtımı da gerçekleştiriliyor. Yemeklerin hazırlanma süreci, Türkiye’deki kamu kurumlarının baş aşçılarından oluşan ödüllü aşçıbaşılar tarafından büyük bir titizlikle yürütülüyor.
 
En İyi Organizasyon Ödülü
Başkan Erbaş, "Geçen yıl hacı adaylarına en çok hizmet sunan organizasyon olarak birincilik ödülü aldık. Bu yıl da 2024 hac organizasyonu için en iyi hazırlanan ülke olarak ödül aldık," diye konuştu.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Mekke Mutfağı’nda hacı adaylarına sunduğu bu kapsamlı hizmeti ve elde edilen başarıları sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Hacı adaylarımızın en iyi şekilde ağırlanması ve sağlıklı beslenmesi için yapılan bu çalışmalar takdire şayan.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler