Yiyecek Ve İçecek İşletmelerinde Hukuki Konular Semineri

Yiyecek Ve İçecek İşletmelerinde Hukuki Konular Semineri

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek Yönetimi dersi kapsamında düzenlenen seminere Av...

Yiyecek Ve İçecek İşletmelerinde Hukuki Konular Semineri
Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2009’da "Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Hukuki Konular" konulu semineri gerçekleştirildi.
 
Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek Yönetimi dersi kapsamında düzenlenen seminere Av. Ferhat İlker Ünseven konuşmacı olarak katıldı. Ünseven, yaptığı konuşmada hukuk ve gastronomi arasındaki ilişkiye, geliştirdiği gastrohukuk kavramına, Türk Gıda Kodeksi yönetmeliği, yiyecek ve içecek işletmelerindeki hukuki konulara değinerek şunları ifade etti:
 
"Hukukla gastronomi sıkı sıkıya bağlıdır. Coğrafi işaret dediğimiz bir ham maddenin bir yöreye ait olduğunu ve o yöreye ait olarak isimlendirileceğini söyleyen hukuk kuralları var.
 
Özgün bir gıda üretim süreci varsa orada hukukla ilintisi çok yoğun olmalıdır. Hukuk kullanamadığınız bir enstrüman olarak durmamalı, özellikle gastronomi alanında. Üretilen gıdaların özgür, adil ve doğru bir şekilde yapılması adına şart olmalıdır."


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler