"Edirne Sarayı Mutfağı" Lezzetleri Kitaplarla Buluştu

"Edirne Sarayı Mutfağı" kitabı, Orta Asya ve Selçuklu yemek kültürü, Osmanlı Saray Mutfağı ve Edirne Saray Mutfağı başlıkları altında yemek kültürünü ve sofra ada..

 
Osmanlı Saray Mutfağı Lezzetleri Kitaplaştı: Edirne'de Görkemli Tanıtım...
 
Edirne’de Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, "Edirne Sarayı Mutfağı" ve "Osmanlı Helvaları" adlı kitaplar tanıtıldı. Bu özel etkinlikte, saray mutfağından lezzetler katılımcılara sunuldu ve büyük beğeni topladı. Türk Aşçı Haberleri tarafından da desteklenen bu etkinlik, Edirne Olgunlaşma Enstitüsü'nün uzman öğreticileri tarafından hazırlandı.
 
Edirne'de Osmanlı Saray Mutfağına Yolculuk: Tarihi Lezzetler Kitaplarla Buluştu
 
"Edirne Sarayı Mutfağı" kitabı, Orta Asya ve Selçuklu yemek kültürü, Osmanlı Saray Mutfağı ve Edirne Saray Mutfağı başlıkları altında yemek kültürünü ve sofra adabını ele alıyor. Kitapta, çorbalar, et yemekleri, pilavlar, dolmalar, unlu mamuller, turşular, içecekler ve tatlılar gibi birçok farklı kategoride tarifler bulunuyor.
 

Osmanlı Saray Mutfağı Lezzetleri Kitaplaştı: Edirne'de Görkemli Tanıtım

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Edirne Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İlknur Çelik, "Edirne Sarayı Mutfağı" temasını işleyen bu iki kitabı tanıtmaktan büyük gurur duyduklarını ifade etti. Çelik, "Bu tarifleri mutfak atölyemizde uygulayarak tanıttık. Literatür taraması ve akademik araştırmalarla çoğu unutulmuş, bazıları günümüzde de bilinen reçeteleri bir araya getirerek anlamlı bir çalışmaya imza attık," dedi.
 
Çelik, Osmanlı mutfağını, özellikle de Edirne Sarayı mutfağını araştırarak tariflere ulaştıklarını belirtti. "Yazılı kaynakların sınırlı olması nedeniyle zorlu bir süreç geçirdik ancak Osmanlı saray mutfağının ne kadar zengin ve çeşitli olduğunu gördük," diye ekledi.
 
Açılış konuşmasının ardından, katılımcılar kitaplarda yer alan lezzetlerin tadına baktı. Etkinlikte, dane-i yeşil, ballı mahmudiye, fodula ekmeği, Helva-i Hakani, sultani helvası ve gül şerbeti gibi Osmanlı saray mutfağına ait lezzetler ikram edildi.
 
Arkadaşlarıyla birlikte etkinliğe katılan Dilek Ozan, Osmanlı mutfağının lezzetlerini tadarak geçmişe yolculuk yaptıklarını söyledi. Ozan, "Çok anlamlı bir etkinlikti. Birisi ballı, diğeri irmikli olmak üzere iki çeşit tatlının tadına baktık ve gerçekten çok beğendik," dedi.
 
Türk Aşçı Haberleri tarafından da desteklenen bu etkinlik, Osmanlı saray mutfağının tanıtılmasına önemli bir katkı sağladı. Edirne'deki bu organizasyon, tarihi lezzetlerin günümüzde de yaşatılmasına vesile oldu.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler