Mutfak Sanatının Büyük İsmi YalçınManav Hayatını Kaybetti

Mutfak Sanatının Büyük İsmi YalçınManav Hayatını Kaybetti

Yalçın Manav, 83 yaşında aramızdan ayrıldı. Türk mutfak kültürüne sayısız katkıları bulunan Manav, Türkiye'ye ulusal ve uluslararası gastronomi yarışmalarını getirerek Türk..

 
Türk Gastronomisinin Efsane İsmi Yalçın Manav Hayatını Kaybetti...
 
Türkiye Şefler Federasyonu'nun kurucu başkanı ve Türk mutfak sanatının öncü isimlerinden Yalçın Manav, 83 yaşında hayata veda etti. Türk mutfak kültürüne yaptığı katkılarla tanınan Manav, Türkiye'ye ulusal ve uluslararası gastronomi yarışmalarını kazandırarak Türk şeflerin yeteneklerini dünya çapında sergilemelerini sağlamıştır.
 
Yalçın Manav'ın Anılacağı Tören
Yalçın Manav'ın cenazesi, 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü, İstanbul Ataköy 5'inci kısım Camii'nde ikindi namazını müteakip kaldırılacaktır. Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak belirtmek isteriz ki , Manav'ın vefatı tüm gastronomi camiasında büyük bir üzüntüye yol açmıştır.
 
Gastronomi dünyasına bıraktığı kalıcı izlerle anılan Manav, geçmişte Turizm Bakanlığı'nda Müşteşar Yardımcılığı ve İstanbul İl Turizm Müdürlüğü gibi önemli görevlerde bulunmuştur.
 
Manav'ın Yaşamı ve Başarıları
1941 yılında Malatya'da doğan Yalçın Manav, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun olduktan sonra, 1968 yılından itibaren Turizm Bakanlığı'nda çeşitli kademelerde hizmet vermiş, 16 yıl boyunca İstanbul Turizm İl Müdürü olarak görev yapmıştır. 2002 yılında Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak atanan Manav, 2003 yılında emekliye ayrılmıştır.
 
Türk turizm sektöründe tanınan bir isim olan Manav, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu başkanlığında, Türk aşçılarının Dünya Aşçılar Birliği (WACS) üyeliğine kabul edilmesinde büyük rol oynamıştır. Federasyon, 7400 üyesi ve 21 üye derneği ile, Dünya Aşçılar Birliği'nin (WACS) 114 ülkeden 11 milyon yedi yüz bin üyeli tek ulusal üyesidir.
 
Ayrıca, Yalçın Manav liderliğindeki federasyon, her yıl İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali'ni düzenleyerek, Türkiye'nin gastronomi alanında uluslararası alanda tanınmasını sağlamıştır. Bu festival, uluslararası alanda birinci sıradadır ve Türkiye Aşçılar Milli Takımı, yurt içi ve yurt dışında düzenlenen yarışmalarda Türkiye'ye birçok madalya kazandırmıştır.
 
Bu üzücü kaybın ardından, Manav'ın ailesine, yakınlarına ve tüm turizm camiasına başsağlığı dileriz. Merhumun mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler