Türkiyeden 9. İyilik Gemisi

Türkiyeden 9. İyilik Gemisi" Gazze'ye Umut Taşıyor

İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi için hazırlanan yardım malzemeleri, Mersin Uluslararası Limanı'ndan Mısır'a doğru yola çıktı. Yardımlar arasında, glütensiz un, makarna..

 
"9. İyilik Gemisi" Gazze'ye Umut Taşıyor: Çölyak Hastaları İçin Özel Gıdalar da Yolda
Türk Kızılay'ın liderliğinde düzenlenen ve Gazze'ye insani yardım ulaştıran "9. İyilik Gemisi", çölyak hastalarını da unutmadı. Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Gazze'ye gönderilen 3 bin 774 tonluk yardım malzemesi içerisinde çölyak hastaları için özel olarak hazırlanmış glütensiz ürünlerin de bulunduğunu belirtti.
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesi olarak edindiğimiz bilgilere göre, bu özel girişim, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine yönelik hassasiyeti gözler önüne seriyor.
 
İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi için hazırlanan yardım malzemeleri, Mersin Uluslararası Limanı'ndan Mısır'a doğru yola çıktı. Yardımlar arasında, glütensiz un, makarna, erişte ve kurabiye gibi glütensiz gıdalar da yer alıyor. Bu özel ürünler, glüten hassasiyeti olan Filistinliler için özel olarak düşünüldü.
 
Fatma Meriç Yılmaz, limanda düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı açıklamada, bu çalışmanın bir Türk vatandaşının önerisi üzerine şekillendiğini ifade etti. Yılmaz, "Refah Sınır Kapısı'nda karşılaştığımız Türk vatandaşı Rukiye ile görüşmemiz sonucunda, Gazze'deki çölyak hastalarının ciddi sindirim sorunları yaşadığı bilgisini aldık ve hızla harekete geçtik," dedi.
 
Yılmaz, glütensiz gıdaların özel bir kanaldan Filistin Kızılayına teslim edileceğini ve bu gıdaların hastaların kendilerine ulaştırılacağını belirtti. Glütensiz gıdaların özel barkodlarla paketlendiğini ve böylece ihtiyaç sahiplerine doğrudan ulaşacağını ifade etti.
 
Bu insani girişim kapsamında, toplamda 5 bin 610 parça ve 700 kilogram glütensiz ürün Gazze'ye ulaştırıldı. Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak, bu etkileyici çalışmanın detaylarını ve Gazze'deki etkilerini yakından izliyoruz. Bu özel yardım, bölgedeki çölyak hastalarına büyük rahatlık sağlayacak ve onların da unutulmadığını gösteren önemli bir adım olarak kaydedildi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler