Ünlü Şefin Düğün Yemekleri Sağlık Sorunlarına Yol Açtı

Ünlü Şefin Düğün Yemekleri Sağlık Sorunlarına Yol Açtı

İtalya'nın saygın mutfak ustalarından 59 yaşındaki Marco Sacco, 2021 yılında gerçekleşen bir düğün töreninde deniz tarağı içeren risotto sunmuştu. Ancak, bu lezzetli başlangıç, davetli

 
Ünlü Şef Michelin ödüllü şef Marco Sacco'nun Düğün Yemekleri Sağlık Sorunlarına Yol Açtı...
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesi olarak kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre; Michelin ödüllü şef Marco Sacco'nun hazırladığı deniz ürünleri, düğün davetlilerini hastanelik etti. İtalya'nın saygın mutfak ustalarından 59 yaşındaki Marco Sacco, 2021 yılında gerçekleşen bir düğün töreninde deniz tarağı içeren risotto sunmuştu. Ancak, bu lezzetli başlangıç, davetliler arasında mide bulantısı ve kusma gibi ciddi sağlık sorunlarına neden oldu.
 
Olayın ardından yaşanan yasal süreçte, şef Sacco ve restoran müdürü Raffaella Marchetti, ihmal ve sağlığa zararlı gıda satışı gerekçeleriyle yargılandı. Mahkeme, davetlilere ve düğün sahiplerine ödenmesi gereken toplamda 18 bin poundluk tazminat kararı verdi. Bu kararla birlikte Sacco ve Marchetti, koşullu tahliye ile birlikte yaklaşık iki ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
Sorunun kaynağının, Fransa'dan ithal edilen ve norovirüs taşıyan istiridyeler olduğu belirlendi. Şef Sacco'nun mahkemede verdiği ifadeye göre, bu istiridyeler daha önce 3000'den fazla öğünde kullanılmış ve hiçbir sorun yaşanmamıştı. "Satın aldığımız istiridyelerin çiğ tüketilebileceği, tedarikçinin ürün etiketinde ve teknik veri sayfasında açıkça belirtilmişti," diyerek kendini savundu.
 
Bu olay, İtalya'da çiğ deniz ürünlerinin tüketimi konusunda ciddi endişelerin ortaya çıkmasına neden oldu. Artık vatandaşlar, çiğ istiridye ve midye gibi taze deniz mahsullerini sipariş ederken iki kez düşünecekler.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesi olarak, mutfak dünyasında yaşanan bu önemli gelişmeyi sizlerle paylaşmanın önemine inanıyoruz. Gıda güvenliği ve tüketici sağlığı her zaman önceliğimizdir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler