Etkili ve Sağlıklı Kilo Vermenin 11 Kuralı "Doç. Dr. M. Keskin"

Düzenli egzersiz, kilo kaybını hızlandırmada kritik bir rol oynar. Haftada en az 150 dakika orta şiddetli aerobik aktiviteler ve güç antrenmanlarına zaman ayırmak, kas kütlesini artırabilir...

 
Etkili ve Sağlıklı Kilo Vermenin 11 Kuralı!
Doç. Dr. Muhammed Keskin
 
Ben Doç. Dr. Muhammed Keskin, etkili ve sağlıklı kilo vermek, dengeli bir yaşam tarzı benimsemeyi gerektirir. İlk adım, dengeli bir diyet planı oluşturmaktır. Bol miktarda sebze, meyve, tam tahıllar ve protein kaynakları içeren bir beslenme programı tercih edilmelidir. Ayrıca, porsiyon kontrolü önemlidir. 
 
Düzenli egzersiz, kilo kaybını hızlandırmada kritik bir rol oynar. Haftada en az 150 dakika orta şiddetli aerobik aktiviteler ve güç antrenmanlarına zaman ayırmak, kas kütlesini artırabilir. Sağlıklı kilo verme sürecinde su tüketimi de ihmal edilmemelidir. Yeterli su içmek, vücudu temizler ve tokluk hissini artırır.
 
Bu videoda etkili ve sağlıklı kilo vermek ile ilgili merak ettiğiniz "Diyet türleri nelerdir? En sağlıklı kilo verme nasıl olur? Öğün düzeni sağlıklı kilo verdirir mi? Aralıklı açlık nasıl yapılır? Akdeniz diyeti nasıl yapılır? 
 
Besin çeşitliliği sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur mu? Ev yemeği tüketmek sağlıklı kilo verdirir mi? Ev yemeği mi dışardan yemek mi daha sağlıklı? Rafine gıdalar sağlıklı mı? Rafine gıdalarla diyet yapılabilir mi? Paketli gıdalarla diyet düzenlenebilir mi? Yavaş yemek yemek sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur mu? Hızlı yemek yemek sağlıksız mı? Uyku sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur mu? 
 
Uyudan ne kadar önce yemek yenmeli? Uyumadan yemek yemek zararlı mı? Yürüyüş yapmak sağlıklı kilo verdirir mi? Yemeklerden ne kadar süre sonra yürüyüş yapılmalı? Uyku düzeni sağlıklı kilo verdirir mi? Az uyumak kilo vermeyi hızlandırır mı? 
 
Sağlıklı kilo vermek için ne kadar uyunmalı? Karbonhidrat kilo kaybını yavaşlatır mı? Diyette karbonhidrat tüketimi nasıl olmalı? Lif tüketimi kilo vermeye yardımcı olur mu? Prebiyotikler kilo vermeye yardımcı olur mu? Probiyotikler kilo vermeye yardımcı olur mu? 
 
Faydalı yağlar nelerdir? Zeytinyağlar kilo vermeye yardımcı olur mu? Diyette tereyağ kullanılır mı?" sorulara yanıt verdim.
 
00:05 Diyet türleri nelerdir?
00:35 En sağlıklı kilo verme nasıl olur?
00:40 Öğün düzeni sağlıklı kilo verdirir mi?
00:55 Aralıklı açlık nasıl yapılır?
01:00 Akdeniz diyeti nasıl yapılır?
01:20 Besin çeşitliliği sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur mu?
01:40 Ev yemeği tüketmek sağlıklı kilo verdirir mi?
02:00 Ev yemeği mi dışardan yemek mi daha sağlıklı?
02:45 Rafine gıdalar sağlıklı mı?
02:55 Rafine gıdalarla diyet yapılabilir mi?
03:00 Paketli gıdalarla diyet düzenlenebilir mi?
03:20 Yavaş yemek yemek sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur mu?
03:30 Hızlı yemek yemek sağlıksız mı?
03:45 Uyku sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur mu?
04:00 Uyudan ne kadar önce yemek yenmeli?
04:10 Uyumadan yemek yemek zararlı mı?
04:30 Yürüyüş yapmak sağlıklı kilo verdirir mi?
04:35 Yemeklerden ne kadar süre sonra yürüyüş yapılmalı?
05:08 Uyku düzeni sağlıklı kilo verdirir mi?
05:15 Az uyumak kilo vermeyi hızlandırır mı?
05:30 Sağlıklı kilo vermek için ne kadar uyunmalı?
05:40 Karbonhidrat kilo kaybını yavaşlatır mı?
06:10 Diyette karbonhidrat tüketimi nasıl olmalı?
06:40 Lif tüketimi kilo vermeye yardımcı olur mu?
06:50 Prebiyotikler kilo vermeye yardımcı olur mu?
07:00 Probiyotikler kilo vermeye yardımcı olur mu?
07:20 Faydalı yağlar nelerdir?
07:40 Zeytinyağlar kilo vermeye yardımcı olur mu?
08:00 Diyette tereyağ kullanılır mı?


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler