Yunus Emre AKKOR
Yazar:Yunus Emre AKKOR
Şef Yunus Emre AKKOR:
1975 yılında Kilis’te doğdu. Yirmi yıllık mutfak deneyimi ve yemek araştırmaları ile Osmanlı ve Ortadoğu mutfakları üzerine uzmanlaştı. Ulusal gazete ve dergilerde röportajları, yemek tarifleri ve araştırma yazıları yayınlanmış olup halen yazın faaliyetine devam etmektedir.
2013 yılı Ramazan ayında TRT Türk kanalında Ramazan'da Osmanlı sofrası isimli programı hazırlamış ve sunmuştur.
2014 Yılı Ramazan ayında Türkmax Gurme kanalında Lezzeti Sohbetli isimli programı Sunucu Nur Viral’la birlikte sunmuştur.
Ayrıca Ulusal televizyonlarda çeşitli programların yemek bölümlerini yönetmekte olan Akkor aşçılık ve gastronomi bölümü olan üniversiteler ve meslek liselerinde gönüllü olarak Osmanlı Mutfağı üzerine sunumlarda bulunmaktadır.
Halen restaurantlara ve otellere danışmanlık veren Akkor çeşitli seminerlere konuşmacı olarak katılmaktadır. 
Sosyal içerikli çalışmalarından dolayı Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’nce taltif edilen Akkor’un yemek yarışmalarında dereceleri mevcutur.
Bir çok sivil toplum kuruluşundan Kültürümüzün ve Ülkemizin tanıtıma katkılarından dolayı taltif plaketleri ve belgeler almışıtr.
"Osmanlı Deniz Mutfağı" isimli kitabı ile yemek kitaplarının nobeli olarak bilinen, "Gourmand World CookBook" yarışmasında 
2012 yılı "Best Fish and Seafood Book" (En iyi balık ve deniz ürünleri kitabı) ödülünü kazanmıştır.
2014 yılı Temmuz ayında “ Ev Yapımı Dondurmalar " ve “ Gelenekten Evrensele Osmanlı Mutfağı " İsimli İki adet yeni kitabı Alfa yayınevi tarafından basılmıştır.
THY'nin dergisi Skylife yazarı olmakla birlikte Maltepe Üniversitesi Gastronomi bölümün de hoca olarakta görev yapmaktadır.
Yunus Emre Akkor ile Has Mutfak
yunus emre akkor...